Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

week zonder vlees boekentips foto

Nationale week zonder vlees: 7 boekentips

Vandaag start de Nationale week zonder vlees en als je daaraan meedoet is kookinspiratie welkom toch? Ik snuffelde door mijn boekenplanken en pikte er zeven boeken uit die je meer dan genoeg recepten bieden om de week meer dan heerlijk door te komen. Kijk je mee?

Ben je door de Nationale Week Zonder Vlees gemotiveerd om standaard één of meer dagen in de week geen vlees te eten? Dan begint het verschil dat je maakt voor het milieu en de dieren natuurlijk echt op te tellen! Als je een jaar lang een dag per week geen vlees eet, bespaar je: bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 565 kilometer rijden met de gemiddelde auto en tegen de 1000 liter aan water. Dus op naar 3 dagen per week geen vlees! (Bron: www.weekzondervlees.nl)

Week zonder vlees: 7 boekentips

1. My new roots | Sarah Britton

Een prachtig boek om op een regenachtige zondag mee op de bank te kruipen om vervolgens vol inspiratie je boodschappenlijstje voor de komende week te maken.

2. Slow cooked vega | Katy Holder

Voor iedereen met een slowcooker en de behoefte om (regelmatig) vegetarisch te eten is dit boek een aanrader. En mag ik zo vrij zijn, als je er nog geen een hebt, om je ook aan te raden een Crock-Pot op je wensenlijstje te zetten. Ideaal apparaat!

Hier vind je de volledige review >>

3. The Green Kitchen | David Frankiel & Luise Vindahl

The Green Kitchen is een bijna 250 pagina’s tellende encyclopedie vol met gezonde, groene en bovenal vegetarische recepten. En ook als je een glutenvrij dieet volgt, of zelfs moet volgen, vind je in dit kookboek meer dan voldoende inspiratie.

4. Vegan 100 | Gaz Oakley

Dit heerlijke boek is perfect als je graag (vaker) vegan wil eten of juist op zoek bent naar nieuwe vegan recepten. Je vindt er meer dan 100 in dit kookboek van Gaz Oakley. Van pizza’s tot burgers en van lasagne tot zoete taarten.

Hier vind je de volledige review >>

5. Bazaar | Sabrina Ghayour

Of je nu de andere boeken van Sabrina Ghayour al kent of dat Bazaar het eerste boek is dat je in handen krijgt: het verdient een plekje in je keuken!

Hier vind je de volledige review >>

6. The Curry Guy Veggie | Dan Toombs

Vorig jaar reviewde ik al The Curry Guy Easy en pas geleden lag het nieuwste boek van Dan Toombs in de brievenbus: The Curry Guy Veggie. Lees je mee?

Hier vind je de volledige review >>

7. Het Forrest Feest kookboek | Erin Gleeson

Het kookboek van Erin Gleeson oogt als een sprookjesboek als je naar de omslag kijkt. De fotografe en kunstenares liet zich inspireren door haar bosrijke omgeving en maakte het bijzondere kookboek Forest Feast met maar liefst 100 plantaardige recepten.

En, ken jij deze boeken al of heb je nu weer een fijn lijstje om te lezen tijdens de Nationale week zonder vlees? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord