Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten foto

Makkelijk gezond en koolhydraatarm genieten

Koolhydraatarm eten is al lang geen ‘nieuwtje’ meer, maar eerder een blijvertje. Ik vond laatst het nieuwe boek Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten op de deurmat om te reviewen. Een boek dat niet alleen recepten bevat maar je ook meeneemt in het hoe en waarom van koolhydraatarm eten. Lees je mee? 

Je gewicht in balans houden blijft voor velen een uitdaging, ook wij weten dat als geen ander. Het antwoord op de vraag ‘Hoe blijf ik op gewicht?’ vind je in dit boek. Met handige voorbeeldmenu’s, adviezen en lekkere recepten laten wij je zien hoe je dit gemakkelijk doet. Gezonde maaltijden die ook nog snel op tafel staan, met ingrediënten die overal te koop zijn – géén lastige recepten, geen lange bereidingen. Wél heerlijk en gevarieerd eten, waardoor je je goed en gezond zult voelen. Met Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten is een gevarieerde en gezonde lifestyle voor iedereen haalbaar. 
(Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten:

Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten omslagHet boek telt 208 pagina’s, gevuld met 70 koolhydraatarme recepten, handige tips, adviezen en voorbeeldmenu’s en de ervaringen en favoriete recepten van Pauline Wingelaar, Bridget Maasland, Fabienne de Vries, Harry Piekema en Kris de Roy. Het boek begint met handige achtergrondinformatie die je kan helpen om eenvoudig te starten met je eetpatroon wijzigen naar koolhydraatarm. De recepten die daarna volgen zijn onderverdeeld in  de hoofdstukken Ontbijt, Lunch, tussendoortjes en Diner. Achterin het boek vind je nog een een handig register

Over PS. food & lifestyle:

PS. food & lifestyle begon als afslankprogramma, PowerSlim, waarbij onder persoonlijke begeleiding van voedingscoaches een gezonde en koolhydraatarme levensstijl wordt aangeleerd. Omdat ze het behouden van een gezond gewicht net zo belangrijk vinden als het bereiken van het gewicht, is PowerSlim veranderd in PS. food & lifestyle en biedt nu alle handvatten om een koolhydraatarme levensstijl aan te leren en vast te houden.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Kokospannenkoekjes met gebakken appel
2. Amandel kwarkkoeken
3. Aziatische tonijnsalade
4. Thaise taugésalade
5. Huzarensalade van bloemkool
6. Viskoekjes met bloemkool-dillepuree
7. Mexicaanse bonenschotel
8. Groenteschaaltjes met ei en Parmezaanse kaas
9. Paddenstoelenlasagne met Parmaham
10. Indisch rundvlees met sajoer boontjes

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord