Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

lekker gezond foto

Lekker gezond: Ellemieke Vermolen

Je kent Ellemieke vast wel van TV, maar wist je dat ze ook de nodige kookboeken op haar naam heeft staan? Nu is er het nieuwe boek: Lekker gezond. Een boek vooral voor ouders die hun kroost graag gezonde voeding aanbieden, maar die ook weinig tijd hebben. Ellemieke biedt met dit boek de oplossing in de vorm van 80 recepten. Ik mocht het boek reviewen. Lees je mee?

Gezond eten is belangrijk voor jou en je kids! Maar als drukke papa of mama is het niet altijd even  makkelijk om een voedzame maaltijd op tafel of in de lunchtrommels te toveren. En laten de meeste kleintjes nu niet echt zin hebben in een boerenkoolsmoothie… Met de tips en recepten van Ellemieke maak je op een ongedwongen, speelse manier heuse groetesmulpaapjes van je kinderen. Van helathy snacks tot kidsproof hoofdgerechten en van vrolijke smoothies met extra veggies tot feestelijke baksels. Alles even lekker als gezond!  
(Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Lekker gezond:

Lekker gezond omslagLekker gezond is vormgegeven op een manier waar ik blij van word en telt 208 pagina’s. Na voorwoord van Ellemieke, volgen eerst een aantal hoofdstukken over een gezonde lifestyle, een goede maaltijd, groenten en fruit, trick en allergieën. Daarna vind je 80 recepten die allemaal voldoen aan de term ‘makkelijk’, onderverdeeld in de hoofdstukken Ontbijt, Lunch, Snacks, Diner, Drankjes en Bakken. Achterin het boek vind je nog een dankwoord en een handige receptenindex. Kort samengevat een aanwinst voor de boekenplank van gezinnen die snel en makkelijk lekker gezond willen eten.

Over Ellemieke Vermolen:

Ellemieke werd in de jaren ’90 bekend als actrice in de soap Goudkust. Daarna werkte ze voornamelijk als presentatrice voor verschillende televisieprogramma’s en is ze kookboek-schrijfster van onder meer de bestsellers Ellemieke’s familie kookboek, Happy food en Happy kids. Daarnaast deelt ze dagelijks op de socials en het kookkanaal njam! in Vlaanderen en Nederland de passie voor gezond en lekker eten.

“Met dit boek hoop ik jullie te kunnen inspireren tot het maken van lekkere en gezonde gerechten. Hopelijk zorgt dat voor meer plezier in de keuken en aan tafel. Je kids zullen je later dankbaar zijn.” – Ellemieke Vermolen.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Lekker gezond weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Wentelteefjes in een kommetje
2. Aardappelpannenkoekjes met limoenboter
3. Zoete-aardappelstokjes
4. Yoghurt-fruitijsjes met granola
5. Crunchy choco-bananenijsjes
6. Salade van gezonde granen en halloumi
7. Ovenschotel met zalm en kabeljauw
8. Sushibowl met krokante kip
9. Appelkoeken
10. Aardbeien-frambozenmuffins

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer bak- en kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord