Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Lekker gelukkig foto

Lekker gelukkig | Carolina van Dorenmalen

Carolina inspireert met haar platform Foodie-ness dagelijks 150.000 vrouwen met haar posts, vlogs, podcast en boeken rondom food, move & mind (dus mocht je Foodie-ness nog niet volgen, dan zou ik dat nu gelijk gaan doen). Ik kreeg haar nieuwe boek opgestuurd om te reviewen, bladerde het op mijn gemak door om nu die review met je te delen. Lees je mee? 

Word lekker gelukkig met de 60 healthy & delicious bakes van Foodie-ness!
Not so guilty pleasures, dat is waar het om draait. Want ook als je bewust eet, kun je jezelf en anderen verwennen met gezondige, lekkere home-bakes treats – zonder extra kilo’s. Dus of je nu ’s ochtends vroeg uit bed stapt, on the go bent, een high tea organiseert of de feestdagen viert, met deze easy bakrecepten voor body en mind, zowel zoet als hartig, maak je van elk moment een geluksmoment.
Een mespunt minste, twee eetlepels body positivist en een stevige snuf balans: in het recept voor een gelukkig leven hoort zeker taart!
(Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Lekker gelukkig:

Lekker gelukkig omslagHet boek telt 175 pagina’s en 60 gezonde en heerlijke bakrecepten met toffe namen en voorzien van prachtige foto’s. Na een overzichtelijke inhoudsopgave en een voorwoord, volgt hoofdstuk 1 (Bakken met) waarin Carolina je voorziet van informatie over haar denkwijze rond voeding. Hoofdstuk 2 (Hoe werkt dit boek?) vertelt je wat je zoal nodig hebt in de keuken om met haar recepten aan de slag te gaan. Daarna volgen in hoofdstuk 3 de recepten, onderverdeeld in de categorieën Doordeweeks bakken, Weekendgebak en Festive bakings. Achterin vind je nog een dankwoord, alle recepten op een rijtje en een handig register. Mocht je nieuwsgierig zijn naar Carolina en Foodie-ness, je vindt Foodie-ness via www.foodie-ness.com en ook op Instagram en YouTube.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Lekker gelukkig weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Beautiful breakfast blueberry crumble bars
2. Sporty protein power energy bars
3. Vegan lemon loaf met frosting en liefde
4. That tasty banana-pecancake met toffeesaus
5. Choco-coco bounty bites
6. White chocolate macadamia cookies
7. Pretty pecan sticky cinnamon cruffins
8. Winter wonderland weekend waffles
9. Hearty tartelettes: minibladerdeegtaartjes
10. Espresso brownie bites met choco-caramel-cashew swirl

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord