Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Kook dit boek foto

Kook dit boek | Molly Baz

Misschien volg je Molly Baz al op Instagram, misschien ook niet en ga je dat na het lezen van deze review direct doen. Molly heeft namelijk een kookboek uitgebracht: Kook dit boek. Het staat vol met heerlijke recepten en heeft als extraatje handige QR-codes naar instructiefilmpjes. Ik mocht het boek reviewen. Lees je mee? 

Als je geobsedeerd bent door lekker eten, maar niet de skills en het vertrouwen hebt die nodig zijn om het je eigen te maken, heb je nu een ticket in handen naar een nieuwe wereld. Kook dit boek is hét nieuwe basiskookboek van Molly Baz. Zij zal je alles bijbrengen om een betere, minder gestresste en efficiëntere kok te worden. Molly geeft je duidelijke en ongecompliceerde recepten die met weinig moeite een fantastisch resultaat geven. Met gerechten zoals gebraden pastramikip met ui en dille, carbonnara met chorizo en kikkererwten en natuurlijk haar klassieker: dé caesarsalade. Maar dit is geen doorsnee kookboek. Kook dit boek is meer dan een verzameling recepten, het leert je improviseren en geeft achtergrondinformatie over het belang van zout en het in balans brengen van smaken. In het boek staan QR-codes die linken naar korte filmpjes over de keukentechnieken die wat meer aandacht vragen. Zoals Molly zegt: “Koken is echt leuk, ik zweer het. Je moet jezelf gewoon trainen om er echt van te genieten.” Kook dit boek helpt je daarbij en inspireert om plezier in de keuken te hebben en trots te zijn op het resultaat, allemaal op de vrolijke wijze zoals Molly dat kan. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Kook dit boek:

Kook dit boek omslagHet boek telt 303 pagina’s, gevuld met het ene heerlijke recept na het andere. Ik vind vormgeving zeer geslaagd en komt overeen met de stijl van de website van Molly. Na een inleiding, volgt uitleg over keukenuitrusting, de voorraadkast en smaakmakers. Daarna volgen de hoofdstukken Kip, Rund-, varkens- & lamsvlees, Vis & zeevruchten, Eieren, Pasta & noedels, Graan & peulvruchten, Salades, Zo.veel.groenten, Soep, Lekkere trek en Gebak & zoetigheden. Door het hele boek heen vind je QR-code die je linea recta naar handige intstructiefilmpjes brengen. Achterin het boek vind je nog een een handig register en een dankwoord.

Over Molly Baz:

Molly Baz is kok, receptenontwikkelaar (o.a. voor Epicurious) en lange tijd verbonden aan Bon Appétit als host en senior food editor. Daarvoor werkte ze als kok in diverse restaurants. Molly Baz spreekt een nieuwe generatie thuiskoks aan (651.000 volgers op Instagram).

I am a cook, video host, recipe developer, cookbook authorweenie lover and caesar salad enthusiast with a lifelong love of cooking, eating and teaching other people how to cook. I was placed on this earth with one mission: to convince you all that cooking is nothing but FUN, salt is the single most important ingredient in your kitchen, and delicious food is really not that hard to make. So, if you’re picking up what I’m putting down, there’s a lot more where that came from when you join the Club! (Bron: www.molybaz.com)

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Kook dit boek weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Pittige, krokante kipschnitzels met kimchi-ranch-saus
2. Zalm met krokante korst geserveerd met een salade van citrusfruit, venkel & harissa
3. Zalm uit de oven met gemarineerde olijven & chips.
4. Broodje Niçoise met ei & zwarte olijvenmayonaise
5. Orzo al limone
6. Orecchiette met bacon, sugarsnaps & ricotta
7. Grapefruit-burrata-salade met knapperige chiliolie
8. Verrukkelijke paprika’s met feta & basilicum
9. Uiterst romige tomaten-cheddarsoep
10. Perzik-honingcobbler met koude room

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord