Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

KitchenAid wishlist

Liefde voor KitchenAid: mijn wishlist

Tijdenlang stond zo’n mooie stoere KitchenAid mixer op mijn verlanglijstje. En tijdenlang vond ik de hobbel ‘duur’ een reden om ‘m niet aan te schaffen. Een aantal maanden geleden besloot ik echter dat ik het gewoon ging doen. Ik ging die lang gewenste KitchenAid kopen. En daar heb ik allesbehalve spijt van want wat een fijn (en mooi) apparaat is het. 

De reviews van gebruikers die al 10 tot 15 jaar naar volle tevredenheid met hun mixer deden, maakte het bezwaar ‘duur’ iets overzichtelijker. Dus tijd om te bestellen! Toegegeven, toen ik eenmaal had besloten om er een te kopen was er nog wel even keuzestress met al die kleuren om uit te kiezen. Maar het is de pistache groene geworden. Standaard wordt de mixer geleverd met een roestvrijstalen mengkom, een deeghaak, platte menghaak, draadgarde en schenkschild. Nu kan het aan mij liggen maar nu die mooie mixer eenmaal in de keuken staat heb ik een liefde voor KitchenAid ontwikkeld waar ik erg hebberig van word. En zo is er dus weer een verlanglijstje…. Kijk je mee?

KitchenAid maakt hebberig; check mijn verlanglijstje

1. Op nummer 1 stond (ja stond) de glazen mengkom. Handig als je wilt zien wat er in de mengkom gebeurt. Bijvoorbeeld bij het stijfslaan van eiwitten. Vorige week kon ik deze van mijn verlanglijstje afvinken. Blij mee!

2. Ook nummer 2, de platte menghaak met siliconen rand, heb ik al in mijn bezit. Al vrij rap na aanschaf van de mixer trouwens omdat die siliconen rand handig is bij het maken van een cakebeslag bijvoorbeeld.

3. Met mooier weer op komst is de ijsmaker een must toch? En heel handig in het kader van de allergieën van de broers. Zelf bepalen wat erin gaat en zeker weten dat ze het kunnen eten.

4. Onze waterkoker, van het toen zo populaire Porsche-design, doet het al heel lang heel prima maar gezien zijn leeftijd zal er toch een keer een nieuwe moeten komen. En laat KitchenAid nu ook waterkokers maken…. een zwarte of ook in pistache graag!

5. Niet heel sexy misschien, zo’n vleesmolen, maar wel handig. Lijkt me gewoon fijn om zelf gehakt te fabrieken van kip of kalkoen bijvoorbeeld.

6. En tot slot uit de categorie mooi maar prijzig: een staafmixer. Die staafmixer van Braun doet het best ok hoor maar heeft zijn beste tijd gehad. En aangezien het om een wishlist gaat mag hij er best op toch?

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord