Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

 • Home
 • /
 • Ander leuks
 • /
 • Kerstkaarten versturen: doe jij het dit jaar wel of niet?
kerstkaarten versturen 2020 foto

Kerstkaarten versturen: doe jij het dit jaar wel of niet?

De laatste jaren verstuurden wij geen kerstkaarten meer, een uitzondering daargelaten. Op een of andere manier voegde het niet zoveel meer toe, door de komst van allerlei andere online manieren om elkaar fijne feestdagen te wensen. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit: dit jaar gaan we weer kerstkaarten versturen.

Waarom? Omdat dit jaar toch echt een raar jaar is geworden, waarin we allemaal wel toe zijn aan wat leukigheid door de brievenbus. Tijdens de eerste Corona-golf heb ik ook de nodige post verstuurd. Gewoon om mensen om me heen even een leuk momentje te bezorgen via de brievenbus. En precies dat gaan we nu dus ook doen met kerstkaarten en soms zelfs kleine cadeautjes per post. Doe je mee?

Kerstkaarten versturen: zo eenvoudig kan het zijn

Je kunt uiteraard heel goed aan de slag met kant-en-klare kerstkaarten of zelfgemaakte kaarten, die je zelf schrijft, waar je postzegels op plakt en dan naar de brievenbus brengt. Online je kerstkaarten versturen is ook een optie. Bij Greetz kun je bijvoorbeeld echt hele toffe kerstkaarten vinden. Je voegt tekst toe, eventueel een foto en dan kun je de boel nog verder opleuken met emoji’s. Hoe meer kaarten je bestelt, hoe meer korting je krijgt. Vervolgens vul je de adresgegevens in van de mensen aan wie jij kerstkaarten wil sturen en Greetz zorgt dat ze op de datum van jouw keuze worden bezorgd. Handig toch?! Ik zocht mijn zes favoriete kerstkaarten vast uit, met een knipoog naar het rare jaar dat 2020 geworden is.

Kerstkaarten versturen 6x

1. Mehwy Rismas
Onwijs actueel toch deze? Leuk voor mensen die in de zorg werken of eigenlijk voor iedereen sinds de mondkapjesplicht.

2. Driving Home for Christmas
Nog zo’n actuele door het ‘oh nevermind, ben al thuis’ want dat we veel thuis zijn is nu eenmaal een feit. En mijn favoriete kerstliedje trouwens!

3. Bye, kutjaar 2020
Als je van RUMAG bent, dan kun je deze kerstkaart waarschijnlijk ook wel waarderen. Beetje humor, ik houd ervan.

4. Dikke knuffel
Omdat we nu al best een tijd niet kunnen knuffelen, moet het maar zo. Met een kerstkaart.

5. Cheers!
Nog zo’n leuke kaart. Althans, de kaart is niet heel bijzonder maar de tekst is te leuk toch?

6. Fuck this
Ik denk dat deze kaart het jaar wel aardig samenvat voor de meeste mensen. Op naar een beter 2021 in alle opzichten!

Winactie!

En, ga jij dit jaar ook (weer) kerstkaarten versturen? Dan heb ik iets voor je! Ik mag namelijk drie keer een tegoed van €20,- bij Greetz weggeven. Leuk of niet?! Wat je daarvoor moet doen? Laat in een reactie onder dit blog weten naar wie je dit jaar sowieso kerstkaarten gaat sturen. Op 11 december maak ik de drie winnaars bekend. Meer kans maken? Deze winactie loopt ook via Instagram.

Ik ben ondertussen best nieuwsgierig: verstuurde jij net als ik ook al een tijdje geen kaarten meer? En ga je dat dit jaar wel weer doen? 

Heb je trouwens mijn boekentips om heerlijk mee in de kerststemming te komen al gezien? Of het blog over cadeautjes voor mannen

 

(Dit blog betreft een samenwerking.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

 • m.rijn4@chello.nl'

  Conny

  7 december 2020 at 15:04

  Leuk! Ik stuurde steeds minder maar nog wel een aantal. Dit jaar wil ik ook weer wat meer mensen gaan sturen, en dan vooral aan diegene die we door covid langere tijd niet hebben kunnen zien. Post geeft meestal wel een glimlach op iemand gezicht:)

  Beantwoorden
 • Maris.kostelijk@gmail.com'

  Mariska Kostelijk

  7 december 2020 at 21:10

  Ik ben al snel in corona begonnen met het versturen van kaarten. Persoonlijke felicitaties zaten er natuurijk niet in. En kaartjes krijgen is natuurijk altijd heel leuk.
  Dit jaar met kerst schrijf ik ook weer wat kaarten naar in ieder geval mijn allerbeste vriendin Helena. Het mooie aan kaarten schrijven is dat een mooie boodschap kan noteren iets wat ik niet snel persoonlijk zal doen. Fijne feestdagen Sabine!!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord