Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Julie and Julia: een classic die je kunt blijven kijken

Julie and Julia: een classic die je kunt blijven kijken

Julie and Julia is zo’n film die je heel prima vaker kunt kijken. Voor mij hoort hij in het rijtje klassiekers als The sound of music, Grease, Eat Pray Love, PS I love you en Under the Tuscan sun. Wat een heerlijke film!

Vandaag is het eerste kerstdag, een dag waarop je van alles en nog wat kunt plannen. Ga je op bezoek bij familie? Of krijgt je juist een huis vol visite? Of heb je er dit jaar voor gekozen om in je huispak op de bank door te brengen, omringd met lekkere hapjes en een lijstje fijne films om te kijken? In het laatste geval zou ik Julie & Julia zeker aan je lijstje toevoegen.

Julie and Julia: de film kort samengevat

Julie Powells (Amy Adams) heeft genoeg van haar saaie leventje en zoekt een nieuwe uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-kokkin en kookboekenschrijfster Julia Child in handen krijgt, raakt ze zó geïnspireerd, dat ze in één jaar tijd alle recepten uit het boek gaat koken. En dat allemaal in een armoedig keukentje en met de nodige problemen als extra gewicht, heel veel afwas, mislukte maaltijden en frustratie. Maar dat niet alleen, ze besluit een blog bij te houden over haar missie. Al snel krijgt ze volgers die haar bijstaan en zelfs helpen met haar zoektocht naar de juiste ingrediënten.

De scènes met Julie worden afgewisseld met terugblikken naar de tijd van Julia, gespeeld door Meryl Streep. ‘Julie and Julia’ verstrengelt de levens van deze twee vrouwen die, hoewel gescheiden door tijd en ruimte, aan het einde van hun Latijn zijn…totdat ze ontdekken dat met de juiste combinatie van passie, dapperheid en boter alles mogelijk is.

Je vindt Julie and Julia op Netflix maar je kunt er ook nog voor kiezen om eerst het boek te lezen… Hoe dan ook: veel plezier en heb een leuke kerst! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

4 Comments

Geef een reactie