Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Huis Verkoopklaar: Jacques Perkstraat 2

House for sale! Over een huis verkoopklaar maken…

Ja je leest het goed, ons huis staat vanaf vandaag in de verkoop. En dat betekent inderdaad ook dat we een ander huis hebben gekocht. Spannend! Jemig wat een stressig gedoe brengt dit met zich mee. Niet alleen is er de hele regelwinkel met makelaar, financieel adviseur, taxateur, bouwtechnisch expert, notaris en ga zo maar door. Daar tussendoor moet je ook nog ‘even snel’ je huis verkoopklaar maken. En dit alles in een tijdsbestek van zo’n twee weken terwijl de rest van de drukke dagelijkse gang van zaken ook gewoon doorgaat. 

Al jaren keken we naar huizen en kwamen we iedere keer weer thuis met de gedachte ‘we zijn net gek’. Omdat het huis dat we hadden bezichtigd nogal wat aandacht (lees geld) nodig had om er ‘ons’ huis van te maken. En omdat ons huidige huis nog steeds een heerlijk huis is op een net zo heerlijke plek met fijne buren. Uiteindelijk hakten we voor de zomer de knoop door: we blijven wonen en gaan rigoreus verbouwen. Offertes voor dat traject werden echter hoe langer hoe gekker en dus kwam nog een laatste keer de vraag: gaan we die investering in dit huis doen of toch in een ander huis?

De knoop is doorgehakt: we gaan verhuizen

Nadat we terugkwamen van vakantie, kwam de offerte voor de tuin binnen. Daarmee zouden we starten en daarna door met de bovenverdieping en tot slot beneden. Die offerte kwam echter (ook) weer € 10.000,- (!) duurder uit dan van tevoren, op basis van een heel duidelijk wensenlijstje, was geschat. En dat was al de zoveelste keer in offerteland. Dus keken we nog een keer op Funda en besloten toch het huis te bezichtigen dat we al een tijdje met een schuin oog in het vizier hadden. En je raadt het al: dat was hem! Een heerlijk ruim huis met een fantastische tuin met lekker veel privacy, in de wijk waar we al wonen wat dan weer handig is voor de broers; er verandert vrij weinig op deze manier. En ook hier moet echt wel het nodige aan verbouwd worden hoor. Maar dit huis is die moeite waard voor ons.

Je huis verkoopklaar maken

“Is het goed als we over anderhalve week foto’s komen maken?” Natuurlijk is dat goed, want hoe eerder het huis in de verkoop gaat, hoe eerder de rust terugkeert uiteindelijk. Neemt niet weg dat je dan toch echt even aan de slag mag. Zo begonnen we met de achtertuin. Die tuin waar we dus de hele zomer vrijwel niet naar hadden omgekeken, want die zou ten slotte gesloopt worden door de hovenier. Dus daar gingen we met snoeischaren, bezems, (heel veel) grote blauwe vuilniszakken, stoffer en blik in de weer. Met het zweet letterlijk op onze rug maakten we de tuin aan kant. Onkruid werd verwijderd, de potten werden nog eens gevuld met vrolijke viooltjes en andere najaarsplantjes voor een gezellige sfeer. En er werd heel veel weggebracht naar de vuilstort.

Stap twee was de garage. Dat is bij ons, het is een inpandige garage, eigenlijk een bijkeuken. De wasmachine en droger staan er, de extra voorraad bewaren we er, onze kapstok vind je daar net zoals een schoenenkast, hockey- en andere sportspullen en onze fietsen. En zoals dat gaat met dat soort ruimtes, hoe vaak je ze ook opruimt het is altijd in no time weer rommelig. Geen punt zolang je er woont, maar wel een punt als er foto’s gemaakt worden voor de verkoop. En ook een punt als er bezichtigingen worden gepland. Dus ook die werd opgeruimd, uitgedund en strak getrokken.

En toen… de zolder. Of nou ja, zolder is niet helemaal het juiste woord. Het gaat om een bergvliering met vlizotrap waar je net kunt staan. Dat ding lag dus vol met allerlei zooi van bijna 20 jaar wonen. Deels met spullen die je niet iedere dag maar wel ieder jaar gebruikt, zoals een skibox, ski’s, kerstspullen enzovoort. En dan nog een heleboel speelgoed (Lego bijvoorbeeld) dat eerst van grote broer was en later hergebruikt en aangevuld is door kleine broer. Ook die zolder hebben we onder handen genomen en een groot deel ging naar de stort of kringloop. Het resultaat mag er zijn: wat een ruimte!

Tot slot is het een kwestie van de boel schoon houden en strak trekken wanneer er bezichtigingen worden gepland. Ook nog een beste klus soms denk ik, omdat het gewone drukke leven ook doorgaat. Maar te overzien en voor een goed doel. Hoe eerder we een serieuze koper hebben, hoe eerder we dit proces achter ons kunnen laten.

Tijd voor de fotoshoot

Huis verkoopklaar

Om je huis onder de aandacht te brengen is daar uiteraard het fenomeen Funda. En dat betekent dat er mooie foto’s moeten komen van je huis. Daarmee trek je tenslotte de aandacht van potentiële kopers. Dus kwam Evelien bij ons langs. Van tevoren kregen we een lijstje met tips. Daar waar je huis tijdens een bezichtiging best wat persoonlijke accenten mag hebben (denk een krantje op tafel) moet het voor de foto’s allemaal zo strak mogelijk, zodat men een goed beeld krijgt van de ruimtes. Dat betekende dat we de avond voor de fotoshoot met een krat door het huis gingen, die we vulden met foto’s en andere accessoires die zouden afleiden van de ruimte. Tijdens de shoot was het nog een kwestie van wat dingen heen en weer schuiven op deskundige aanwijzing van Evelien. En zo kwam het dat we nu prachtige foto’s van ons huis op Funda hebben staan. And now we wait…

En zo maak je dus je huis verkoopklaar. Ongeveer… Ben je inmiddels nieuwsgierig? Je vindt ons huis hier >>
Enne, mocht je interesse hebben om in dit fijne huis te wonen neem dan vooral even contact op met onze makelaar Pieter. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie