Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

healthy piece of cake

It’s a healthy piece of cake | Corinne Weijschedé

Op een doordeweekse avond, de man was trainen, besloot ik te kijken naar de documentaire What the health. Als je ‘m nog niet hebt gezien: je bent gewaarschuwd want je kijkt ineens heel anders naar de inhoud van je koelkast. Zo realiseerde ik me dat ik (nog) minder dierlijke producten wil eten. Maar hoe moet dat dan met bakken? Die vraag kwam al snel naar boven aangezien ik graag bak. Ik ging op zoek en kwam It’s a healthy piece of cake van Corinne Weijschedé tegen…

Eat more plants! Vaker plantaardig snoepen en ontbijten is lekker en goed voor iedereen. Daarvoor hoef je echt geen ‘diehard’ veganist te zijn. je zult versteld staan hoe smakelijk en gemakkelijk de recepten in dit boek zijn. (Bron: omslag It’s a healthy piece of cake)

Wat je kunt verwachten van It’s a healthy piece of cake

Om te beginnen een flink formaat kookboek met prachtige foto’s, leuke quotes, kortom: mooi vormgegeven. Het boek telt meer dan 230 pagina’s en de recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken Raw treats, Baked treats, All day breakfast treats, Toppings, Parfaits en Smoothies. Door middel van het aantal taartjes links bovenaan de pagina kun je inschatten hoeveel tijd het kost om een recept te bereiden.

Corinne is moeder van 3, stewardess, zangeres en foodie. Met haar recepten inspireert ze te genieten van gezonde, zoete traktaties en ontbijtjes, omdat jij en jouw lijf blijer worden van gezonder voedsel. Alle recepten zijn door haarzelf geschreven, gestyled en gefotografeerd. Haar motto is: love food that loves you back. (Bron: omslag It’s a healthy piece of cake)

Wat ik vind van It’s a healthy piece of cake

Door de vormgeving krijg je hoe dan ook zin om direct de keuken in te duiken en aan de slag te gaan. Vooral de afdeling ‘raw’ is nieuw voor mij en dat zal een kwestie van wennen en uitproberen zijn. Gelukkig ook voldoende keuze uit recepten voor baksels die wel de oven in gaan. Ik ga in ieder geval inkopen doen en lekker aan de slag (met de nadruk op lekker…).

Mijn 10 favorieten:
1. Coconut ice cream
2. Bounty love
3. Salty chewy caramels
4. Oreo cheat cake
5. Pink coconut butter cake
6. Apple & blueberry crumb cake
7. The ultimate brownie
8. Puff pastry & cream treat
9. Happy healthy chocolaty caramel parfait
10. Icy cherry treat time

Titel: It’s a healthy piece of cake
Auteur: Corinne Weijschedé
Prijs: € 34,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord