Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Guilty Pleasures kookboek foto

Guilty pleasures kookboek | Sabine Koning

Als je OhMyFoodness nog niet volgt op Instagram zou ik dat nu gelijk even regelen. Dan snap je ook gelijk waarom ik heel blij werd van de envelop die door de brievenbus schoof, met het Guilty Pleasures kookboek erin. De ondertitel ’92 onweerstaanbare recepten om schaamteloos van te genieten’ zegt eigenlijk alles. Te veel lekkers om een keuze uit te maken. Maar iets zegt me dat dat uiteindelijk heel prima gaat lukken. 

Soms gaat er niks boven een overdosis room, chocolade of gesmolten kaas. Precies dat vind je in dit kookboek. In  Guilty Pleasures kookboek laat Sabine Koning zien hoe je jezelf culinair verwent met Perfect Pie’s, Sexy Sweets en haar populaire Fastfood Friday-recepten van burgers en pizza’s. Van Oreo-Nutella-icecream tot Jack Daniel’s spareribs, van rundvleeskroketten met huisgemaakte frieten tot de veelgeprezen chocolade-fudgetaart: elk recept in dit boek is finger-lickin’ good! Meer dan 90 overheerlijke caloriebommen waar je je absoluut niet voor hoeft te schamen. Want waarom zou je niet gewoon mogen genieten? (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van het Guilty Pleasures kookboek

Het Guilty Pleasures kookboek telt 175 pagina’s vol met het lekkerste comfort food. De recepten zijn voorzien van mooie foto’s waarvan het water je in spontaan in de mond loopt en je te-maken-lijstje groeit. Na een handige inhoudsopgave en een leuk geschreven persoonlijk voorwoord en ‘over mij’ van Sabine tref je alle recepten aan, onverdeeld in de hoofdstukken Fastfood friday, Dudefood, Perfect pie’s, Fingerlicking five, Sexy sweets, 180 Degrees tot heaven, Happy homemade en Delish desserts. Achterin het boek vind je nog een handig register.

Over Sabine Koning

Sabine Koning is een culinaire duizendpoot en professioneel kookboekenmaker. Ze blogt al vanaf haar twaalfde en startte 10 jaar geleden OhMyFoodness.nl, met 500.000 unieke bezoekers per maand een van de populairste foodblogs van Nederland. Absolute hits op haar site zijn de guilty pleasures- en fastfood friday-recepten. Eerder verschenen al de boeken Reishonger en Cheesecake!. Die laatste staat hier ook in de kast, aanrader!

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, altijd 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of die ik er ronduit heerlijk uit vind zien. In dit geval was het een kwestie van keuzestress want man man man, teveel lekkers echt in dit boek. Maar goed, ik ben eruit hoor:
1. NYP Buffalo chicken pizza
2. TGI Friday’s loaded potato skins
3. Chocolade fudgetaart
4.. Slagroomtaart met aardbeien en chocolade
5. Roze koeken
6. Mac & Cheese met Chorizo uit de oven
7. Met pittige kip gevulde croissantring
8. Cheeseburger ovenschotel
9. Garlic bread
10. Speculaastiramisu met Amarula

Omdat comfort food soms gewoon heerlijk is, bijvoorbeeld om het weekend mee te starten, hoort dit boek in je boekenkast. Vooral omdat zelfgemaakt toch altijd veel lekkerder is dan afhaal, waar of niet? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord