Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

glazen bewaarpotten

Glazen bewaarpotten heb je nooit genoeg toch?

Heb jij thuis een kast vol aangebroken verpakkingen of heb jij alles strak georganiseerd in bewaarpotten? Ik half/half. Deels zit in potten en de rest staat inderdaad in de originele verpakking in de apothekerskast. Langzaam maar zeker wil ik meer en meer naar bewaarpotten toe. Mooier en handiger vind ik. 

Het begon allemaal met voor de zoveelste keer het keukenkastje poetsen waarin de vruchtenhagel staat. Dat was ik best wel zat zeg maar, die suikerstuif steeds door het hele kastje heen. Nu zit het in een handige glazen pot van Ikea en het probleem is opgelost. Ideaal. Kijk je mee wat ik voor leuke ideeën gevonden heb?

glazen bewaarpotten

6x glazen bewaarpotten

1. Riviera Maison heeft toch echt best leuke accessoires. Zeker voor de keuken. Deze bewaarpot is bijvoorbeeld lekker groot, handig.

2. Dit vind ik dus echt een heel goed idee dat ik binnenkort in de praktijk ga brengen. Alle cupcake vormpjes in een grote glazen pot. Zo beschadigen ze niet en heb je goed overzicht wat je nog in huis hebt voor je baksels.

3. Alweer Riviera Maison. Dit keer een mooi platte bewaarpot in de vorm van een stolp waar je eieren maar ook verse baksels prima in kunt bewaren.

4. O my! Dit is nog eens een georganiseerde bijkeuken. De meesten van ons hebben die ruimte niet maar je kunt het idee natuurlijk prima uitvoeren op een manier waar je wel plek voor hebt.

5. Deze ‘storage’ bewaarpot is ook een leukerd om toe te voegen aan de collectie. Door zijn rechte vorm past er van alles en nog wat in. Van spaghetti tot koekjes en van eieren tot meel.

6. Nog een leeg muurtje over in de (buurt van de) keuken? Met een paar planken en een serie glazen bewaarpotten maak je dit idee zelf. Ikea helpt je vast een handje met planken en/of potten ;-).

Behalve nieuwe potten kopen kun je natuurlijk ook prima conservenpotten recyclen tot bewaarpotten. Met wat schoolbordverf maak je er zelf een label op dat je telkens opnieuw kunt beschrijven. Ik ga in ieder geval op zoek naar een grote glazen pot voor de muffinvormpjes! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord