Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Gezond op gewicht met lekker eten uitgelicht

Gezond op gewicht met lekker eten | Jeroen van Egmond

Met het nieuwe jaar dat pas een paar weken op gang is, zijn veel mensen (voor de zoveelste keer) aan de slag met hun gewicht. Het is en blijft een eeuwige strijd en een zoektocht naar de methode die bij jou past. Gezond op gewicht met lekker eten is een boek dat zegt dat het je kan helpen om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen. Misschien past het je wel. Lees je mee?

Veel mensen denken dat een ‘dieet’ een oplossing is met een begin en een eind. Maar als je na een paar weken op dieet weer terugvalt in oude gewoontes zitten de kilo’s, waar je zo hard voor hebt gewerkt om ze kwijt te raken, er zo weer aan. Plus vaak nog een paar extra: het jojo-effect. Als je het doet, doe het dan met de mindset om je levensstijl blijvend aan te passen.

Wat je kunt verwachten van Gezond op gewicht met lekker eten

gezond op gewicht met lekker eten fotoEten:
Tien weken lang elke dag complete menu’s met ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Daarnaast is voor iedere dag exact het aantal calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten voor je uitgerekend.

Bewegen:
Een simpel en compleet beweegprogramma voor elk niveau, dat je helpt in beweging te komen. Vanaf slechts 15 minuten per dag verbrand je extra calorieën gewoon thuis!

Educatie, motivaties en je omgeving:
De invloed van je omgeving speelt een doorslaggevende factor als het gaat om het behalen van je streefgewicht. In het boek lees je alles over succesvol afvallen en vind je de basisinformatie over het motivatieprogramma dat je kunt downloaden.

Wat ik vind van Gezond op gewicht met lekker eten

Ik denk dat dit boek een prima leidraad kan zijn wanneer je niet weet hoe je je de omslag in je voedings- en bewegingspatroon kunt aanpakken. Weekmenu’s, compleet met boodschappenlijstjes, oefeningen waarmee je thuis aan de slag kunt en allerlei uitleg over basisprincipes van een gezonde levensstijl vind je terug. Wij hebben de switch naar bewust eten en regelmatig sporten al jaren geleden gemaakt. En nee, ook wij zijn niet heilig en vallen ook echt wel eens terug in een oude gewoonte. Eten we teveel (slechte) tussendoortjes bijvoorbeeld. Zeker wanneer het druk is of je niet zo lekker in je vel zit. Maar altijd is er weer een moment waarop we de boel weer op de rit zetten. Eigenlijk hanteer ik vooral de 80/20 regel: 80% van de tijd goed eten en dan kan het 20% wat losser.

Ik schreef niet zo lang geleden ook een blog over hoe wij tijdens drukte toch gezond eten. Je vindt het hier >>

En, ga jij aan de slag met je levensstijl en start je met het lezen van Gezond op gewicht met lekker eten? Onthoud in ieder geval dat het geen einddatum kent. Een levensstijl (en je mindset) veranderen is voor altijd om de resultaten ook te behouden. 

 

(Dit artikel bevat affilliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord