Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Friday Favorites #23 3x

Friday Favorites #23: met een Franse slag

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen. Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favoriete goodies en momenten van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites; dit keer een Franse versie!

Friday Favorites #23 6x

FF #23: tartiflette

Het zat al weken van tevoren in mijn hoofd: op vakantie in Frankrijk ga ik sowieso een keer Tartiflette maken. Vooral omdat je daar de reblochon gewoon in de supermarkt kunt vinden en dat hier best een dingetje is. Maar ook zeker omdat het een heerlijk gerecht is dat mij altijd aan de wintersport doet denken. Heerlijk na een dag in de kou op de piste! Het recept vind je hier >>

FF #23: pain au chocolat

Zeg je Frankrijk dan zeg je stokbrood en croissants. Vlak daarna komen de pain au chocolat. Vanaf deze vakantie niet alleen een favorietje van mezelf maar nog meer van kleine broer. Hij heeft er van gesmuld en gelijk heeft hij. Ze smaken in Frankrijk ook gewoon vele malen beter dan in Nederland. 

FF #23: galette

Deze stond niet op mijn lijstje om te maken, maar ontstond min of meer spontaan toen ik in de goed uitgeruste keuken van onze eerste accommodatie verschillende bakvormen én een top oven aantrof. En laten ze in de Franse supermarkt nu kant-en-klaar deeg verkopen waarmee een galette in een handomdraai op tafel staat… Het recept van de galette met gekarameliseerde appeltjes die ik maakte vind je hier >>

FF #23: Gîte les Dourioux

Onze eerste Airbnb-ervaring was gelijk een goede zeg. Hoewel we uiteraard op basis van de foto’s voor deze (luxe) accommodatie kozen, is het toch altijd afwachten wat de werkelijkheid is. Deze gîte was van alle comfort voorzien, bevond zich in een mooie omgeving, heeft een aardige gastvrouw… Nou ja, je leest er hier meer over >> 

FF #23: creme de marrons

Hoewel ik het een paar jaar geleden al eens mee naar huis nam, heb ik het tot nu toe niet gebruikt: creme de marrons. Oftewel kastanjepuree. In Frankrijk zijn ze er dol op en gaat het op de crêpes, in desserts en bakken ze ermee. Kortom, ik nam wederom wat mee naar huis en ben nu vastberaden ermee aan de slag te gaan. Wordt vervolgd. 

FF #23: armband

Terwijl we door het dorpje Embrun slenterden kwamen we een schattig klein winkeltje tegen met alleen maar leer. Riemen, portemonnees, sleutelhangers, armbandjes… you name it. De man kocht een mooie nieuwe riem voor bij zijn kostuums en ik kocht deze eenvoudige maar o zo leuke wikkelarmband. Blij mee!

Als jij ook (Franse) friday favorites hebt: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

 

(Dit artikel bevat gesponsorde links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie