Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Forest feast

Het forest feast kookboek | Erin Gleason

Eenvoudige vegetarische gerechten uit mijn zomerhuis is de ondertitel van Het forest feast kookboek van fotografe en kunstenares Erin Gleason. Een betoverend mooi kookboek waarin Erin niet alleen talloze vegetarische recepten deelt maar ook een kijkje in haar leven geeft. 

Of je nu vegetariër bent of niet, dit boek is een aanwinst voor je (kook)boekenkast. Veel recepten combineren namelijk ook prima met een stukje vlees of vis. Dat Erin fotografe en kunstenares is zie je duidelijk terug in de vormgeving van het Het forest feast kookboek. Dat maakt dit kookboek ook een super leuk boek om cadeau te doen.

Over Het forest feast kookboek

Het forest feast kookboek begint met een uitgebreide inleiding waarin Erin vertelt hoe haar jeugd en verder loop van haar leven invloed hadden op de manier waarop ze eet. Hoe ze uiteindelijk samen met haar man het roer om te gooien en van New York te verhuizen naar de bossen van Californië. Nadat ze het blog The Forest Feast startte, dat al snel een succes werd, volgde bijna vanzelf Het forest feast kookboek.

Erin gebruik in haar verrassend lekere recepten weinig ingrediënten. In totaal vind je in Het forest feast kookboek maar liefst 100 recepten. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven met de mooiste foto’s en illustraties. En tussendoor gunt ze je ook nog een kijkje in haar woonomgeving, midden in het bos omgeven door prachtige grote bomen.

Deze recepten uit het forest feest kookboek gaan op mijn te-maken-lijstje

Ik eet niet standaard vegetarisch maar ga absoluut aan de slag met de recepten uit Het forest feast kookboek. Zeker zodra het weer warmer weer wordt want veel van haar recepten zijn perfect voor zomerse maaltijden. Dit zijn mijn favorieten:

1. Knoflookknopen – super simpel te maken maar wat een traktatie

2. Aardbeiensalsa – op een toastje een heerlijk hapje bij de borrel

3. Groene salade – heerlijk als lunch of bij een BBQ

4. Laurieraardappels – perfect wanneer er eters komen

5. Bosuienquiche – heerlijk voor een zaterdagse lunch

6. Apfelstrudel – hallo instant wintersportgevoel

7. Pompoensoep met peer – lekker herfsterig soepje

8. Dadels met sinaasappel en pistache – omdat dadels een traktatie zijn

9. Meloentaart – een heerlijk zomers dessert

10. Griekse parfaits – perfect als ontbijt, lunch of toetje… multifunctioneel dus

Dat betekent dus een boel gezonde recepten uitproberen de komende tijd. En, wil jij nu ook dit boek toevoegen aan je (kook)boekenkast?  

Titel: Het forest feast kookboek
Auteur: Erin Gleeson
Prijs: € 14,95
Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord