Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

food festivals september 2018

Food festivals in september 2018

Hou je ervan om regelmatig een food festival te bezoeken? Dan is het tijd om de agenda erbij te pakken en nog volop te genieten van de nazomer, tijdens een of meerdere food festivals in september. Check snel welke food events er in september gepland zijn.

Heerlijk toch, lekker een beetje rondstruinen over zo’n terrein en het liefst alles proeven. Of in ieder geval overal even kijken wat er te eten of te drinken is. Vaak is er ook muziek aanwezig en als het weer meewerkt is het de perfecte mix voor een leuke middag of avond.

Een foodfestival is een (meestal terugkerend) evenement waarbij eten en proeven centraal staan. De eerste foodfestivals in Nederland zijn tussen 1980 en 1990 ontstaan. Deze eerste evenementen richtten zich op het hogere segment en het eten werd verzorgd door de betere restaurants uit de regio. Deze evenementen zijn nu nog in vele (middel)grote steden te vinden. Vanaf ca. 2010 is er een trend te zien voor laagdrempelige foodfestivals, waarbij het eten geserveerd wordt uit mobiele keukens, een idee afkomstig uit de Verenigde Staten. In Nederland waren deze mobiele keukens voornamelijk te zien op muziekfestival. Het aanbod hiervan werd steeds beter en uitgebreider.

Food festivals in september 2018

Dit lijstje is onder voorbehoud, kijk altijd even op de website van het festival voor de juiste en actuele informatie. O en mocht je nog een food festival missen, laat het me dan vooral weten! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord