Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

supermarkt bladen april 2019

Favorieten uit de supermarkt bladen #april2019

Iedere maand blader ik weer met plezier door de supermarkt bladen. Standaard komen de Allerhande en Boodschappen voorbij en, met dank aan mijn lieve collega Joke, vaak ook de Hallo. Regelmatig kom ik super lekkere recepten tegen, waarvan ik een deel maak en de rest ook weer net zo snel vergeet in de drukte van alledag. Tijd om dat anders te doen!

Tijd voor een weekmenu! Ik heb uit de supermarkt bladen van deze maand zeven avondmaaltijden gekozen en twee desserts (voor het weekend). Hier thuis is het redelijk onhaalbaar om een week lang iedere dag een nieuw recept te proberen vanwege werk, sport en eten in etappes. Maar verdeeld over de hele maand moet ik een heel eind kunnen komen. Doe je mee?

Koken uit de supermarkt bladen: een weekmenu

Maaltijd 1: Sushisalade met warm gerookte zalm
Zei er iemand sushi? En salade? Een prima combinatie lijkt me! En ik denk zomaar dat deze sushisalade bij ons alle vier in de smaakt valt.

Maaltijd 2: Falafelwraps met tzatziki
En ook deze kunnen we hier thuis wel waarderen: falafelwraps met tzatziki. Heerlijk op een van de komende warme lentedagen.

Maaltijd 3: Risotto met tuinerwten, spek en ui
Omdat een bordje risotto eens in de zoveel tijd gewoon heerlijk is. Comfort food bij uitstek! En ook dit lusten we allemaal graag, dat weet ik zeker.

Maaltijd 4: Preiquiche met kip en brie en een salade van snoeptomaatjes
Ik maak eigenlijk nooit quiche. Tijd om daar maar eens verandering in te brengen met deze heerlijkheid. Ook lekker om buiten in de tuin op te eten.

Maaltijd 5: Pulled chicken-salade met korianderdressing
Pulled chicken is ronduit goddelijk en in combinatie met de rest van de ingrediënten van deze salade ook heerlijk lijkt me. Dus; als ik weer pullen chicken maak, maak ik extra zodat we de dag erna deze salade kunnen eten.

Maaltijd 6: Pittige makreelsalade met krieltjes
Heel eenvoudig om te maken maar een plaatje om te zien, deze makreelsalade met krieltjes. Deze ga ik sowieso een keer maken.

Maaltijd 7: Gegratineerde courgette met romige shoarma
Eenvoudig, lekker en voedzaam. Een combinatie die hier altijd welkom is. En ook nog redelijk makkelijk voor avonden waarop we eten in etappes.

Weekend: tijd voor lekkere toetjes!

Dessert 1: Eier-kwarktaartjes
Als je de foto ziet, snap je waarom deze op het lijstje staat. En met de komende paasdagen in het vooruitzicht een heel prima dessert zeg ik.

Dessert 2: Mini-brownietrifle met frambozen en kokos
Dit hoef ik niet uit te leggen toch? Ik bedoel: brownie, trifle, frambozen en kokos. Jammie!

Tot zover het weekmenu uit de supermarkt bladen van april waarin het thema Pasen en voorjaar goed vertegenwoordigd is. Eens kijken hoe ver ik kom met recepten uitproberen. Welke supermarkt bladen lees jij graag? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord