Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Extra pure chocolade: mijn favoriete merken

Extra pure chocolade: mijn favoriete merken

Vroeger trok ik mijn neus op voor pure chocolade, laat staan voor extra pure chocolade. Melk en witte chocolade waren mijn favorieten. Je kent dat wel, dat met Pasen bijvoorbeeld alle eitjes met een rode wikkel in het schaaltje achterbleven. Hoe anders is dat tegenwoordig. Inmiddels kan ik extra puur echt waarderen en heb ik het eigenlijk altijd in huis. Ik deel mijn favoriete merken graag met je. 

Onder extra pure chocolade versta ik chocolade met minimaal 70% cacao. En vergis je niet, de ene extra pure chocolade is de andere niet. Daar zit wel degelijk verschil in. Waar ik voor sommige merken pas, vind ik andere merken juist erg lekker. Het is een kwestie van veel proeven om tot jouw favorieten te komen. Heel naar klusje ook. Ik eet het vooral bij de thee, ’s avonds na het eten. Maar het helpt mij ook goed om de honger tussen twee hoofdmaaltijden te overbruggen. Een stukje extra pure chocolade en ik kan er weer even tegen. Het mooi van deze chocolade is dat je al snel verzadigd bent en dus niet, zoals bij melk en witte chocolade gewoon wel, de hele reep opeet.

Mijn favoriete merken extra pure chocolade

1. Tony’s Chocolonely brengt mensen nog wel eens in de war door de blauwe wikkel voor de reep met 70% cacao. Want rood staat toch meestal voor puur? Niet bij Tony, daar vind je melkchocolade in de rode wikkel. Anyway, Tony maakt sowieso briljante repen en de extra pure variant is dan ook heerlijk.

2. Swiss Noir Noisette met 72% cacao en hazelnoten is er in twee diktes. De dikste is mijn favoriet maar als die niet in het schap ligt kies ik net zo makkelijk voor z’n dunnere broertje. Voorheen was de dikke variant er met hele hazelnoten en dus nóg lekkerder maar die wordt niet meer verkocht. Helaas….

3. Johnny Doodle heeft de meest goddelijke smaakcombinaties maar die met 72% cacao is ook een aanrader. Super dikke reep met een volle romige smaak. O en de tekst op de wikkel is te leuk gevonden ‘Milk is for baby’s’.

4. De chocolade van Ricar met 85% cacao is de eerste met zo’n hoog percentage die ik ook écht lekker vind. De reep is dun en daardoor ook makkelijk te verbrokkelen om bijvoorbeeld als topping op je yoghurt of havermout te gebruiken.

5. Verkade flinterdun met 75% cacao is een lekker romige chocolade die, doordat hij zo dun is, lekker op de tong smelt. Ideaal voor bij de thee dus.

6. En tot slot, de repen van de Lidl van het merk J.D. Gross met 70% cacao. En dan vooral die met stukjes karamel. Als ik er eens ben, neem ik deze chocolade altijd mee voor de afwisseling.

En, komt mijn lijstje met favoriete merken extra pure chocolade overeen met jouw favorieten? Of heb je wellicht nog aanraders voor me? Ik hoor het graag! 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord