Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Eten met het seizoen in juni

Eten met het seizoen in juni: groente en fruit

Eten met het seizoen; vroeger deden ze niet anders want je moest het maar doen met wat er te oogsten viel in je eigen omgeving. Of putten uit de voorraad weckgroenten die zorgvuldig was aangelegd in periodes van overvloed. Ik zocht uit wat er beschikbaar is als je wilt eten met het seizoen in juni.

Tegenwoordig kunnen we als we willen het hele jaar door alle groenten en fruit eten omdat het van over de hele wereld wordt aangevoerd. Maar wees nu eerlijk; zo’n sappige, zoete, Hollandse aardbei in de zomer smaakt toch vele malen beter dan zo’n hard en waterig exemplaar uit Spanje in de winter. Dus wil jij liever eten met het seizoen? Ik zocht voor je uit wat er in de maand juni in Nederland beschikbaar is.

Eten met het seizoen in juni

Aardappelen
Aardbeien
Andijvie (krul)
Asperges, groen en wit
Blauwe bessen
Bloemkool
Bosui
Broccoli
Chinese kool
Doperwten
Frambozen
IJsbergsla
Kersen
Kropsla
Kruisbessen
Paksoi
Peultjes
Postelein
Prei
Raapjes
Rabarber
Radicchio
Rode biet
Rode kool
Rucola
Spinazie
Spitskool
Tuinboon
Venkel

Uiteraard is het mogelijk dat dit rijtje groenten en fruit uit een ander land bij de supermarkt of groenteboer ligt. Even navragen voor je inkoopt dus als je er zeker van wilt zijn dat je Nederlandse producten inkoopt. Volgende maand volgt een overzicht van groenten en fruit in juli! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord