Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

december 2018

Een terugblik op december 2018

Het is alweer tijd voor de ‘wrap up’ van december 2018, de laatste maand van dit jaar. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er weer een maand afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in december 2018

Op Pukster.nl verschenen in december in totaal 19 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van december, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Appel cranberry compote: het perfecte kerst bijgerecht

3. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

4. Kerstkoekjes bakken? Deze sterren zijn zo gemaakt

5. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

Als je zeker wil zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld) in je mailbox.

Het recept voor Canadese appeltaart is dit jaar trouwens van alle blogs het meest gelezen. Gevolgd door het zalmsalade recept en het recept voor honden muffins.

Wat ik heb gelezen in december 2018

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik zal me beperken tot de titels die ik ook echt gelezen heb. En daar zitten natuurlijk ook boeken tussen die ik heb gekocht of gekregen.

Het weekend na Sinterklaas zaten wij met z’n vieren heerlijk in een Landal-huisje midden in het bos. Even in de relaxstand in die drukke decembermaand. Het regende het grootste deel van het weekend en dat betekende kaarsjes en de haard aan, heel veel theetjes drinken en lekker lezen.

Het eerste boek dat ik las was Thee met koekjes van Angelique van Dongen. Dat was de minste van de drie (iets met net even teveel spelfouten). Als de 42-jarige Raven haar echtgenoot in hun bed betrapt met een andere vrouw betekent dit dat haar hele leven verandert. Ander huis, werken, alleenstaande moeder enzovoort. Een oude vriend met een brasserie brengt meer dan alleen werk in haar leven.

Daarna las ik Een klein gebaar van Lucy Dillon. Een heerlijk boek voor zo’n weekendje relaxen.  Libby (Elisabeth) en haar man Jascon hebben een aantal tegenslagen te verwerken gehad en vertrekken uit Londen naar het hotel van zijn ouders. Althans, zijn vader is overleden en moeders is in rouw. Ze nemen het hotel over en beginnen aan een grootste verbouwing. Dan wordt er een onbekende vrouw voor de deur van het hotel aangereden. Niemand weet wie ze is, inclusief zij zelf vanwege geheugenverlies door het ongeluk. Er volgt een woelige periode waarvan je zeker wil weten hoe deze afloopt.

Tot slot las ik dat weekend Zoek het maar uit van Chantal van Gastel, de auteur van Zwaar verliefd die afgelopen tijd als film in de bioscoop draaide. Een prachtig geschreven boek waarin Ella, na slachtoffer te zijn geweest van een overval, voor een aantal belangrijke keuzes komt te staan. Wat wil ze met haar leven, liefde voor Owen en werk? En dan verschijnt ook nog haar jeugdliefde Dex weer in haar leven. Mijn favoriet van de drie boeken die ik las dat weekend.

Eenmaal thuis nam ik ook nog Jamie kookt Italië van Jamie Oliver mee naar huis. Een lekker dik boek vol met prachtige Italiaanse recepten dat garant staat voor een fijne dosis kookinspiratie.

En verder…

Verder was december natuurlijk licht hysterisch. Te beginnen met pakjesavond, gevolgd door het optuigen van de kerstboom, de verjaardag van kleine broer (inclusief traktaties en feestje), kerst, de verjaardag van grote broer en oud & nieuw. Tussen alle drukte was er zoals ik eerder al zei gelukkig ook ruimte voor een weekendje Landal’en. Even met z’n allen in de relaxstand.

Kort samengevat was december 2018 een drukke maar leuke maand. Januari is voor ons meestal een maand waarin we toch iets opgelucht adem halen. Weer back to normaal. En ik wens je natuurlijk het allerbeste van alles voor 2019! 

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord