Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Top 10 recepten oktober

De top tien recepten van oktober

Een nieuwe maand is een mooi moment om even terug te kijken naar de maand ervoor. Zo bekeek ik bijvoorbeeld ook welke recepten het meest populair waren in oktober. Een lijstje om trekt van te krijgen wel als ik het zo bekijk. Zit er voor jou iets lekkers bij? 

Komende maand staan er alweer voldoende nieuwe recepten op de planning, waaronder Sinterklaas recepten. Halverwege deze maand is het ten slotte alweer zover, de tijd van schoentjes zetten. Maar dat niet alleen, je kunt ook boekentips tegemoet zien en een gastblog van Bianca bijvoorbeeld.

De top tien recepten van oktober:

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Deze Canadese appeltaart is bij ons thuis favoriet. Een aanrader qua smaak en eenvoudig te bereiden. Lees verder voor het recept en maak hem zelf.

2. Appelcake recept om je vingers bij af te likken
Cake is een echte allemansvriend en ideaal om mee te variëren. Dit keer maakte ik een (lactose-vrije) appelcake voor een vriendinnetje dat in de vakantie 8 was geworden.

3. Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd
Vandaag begint officieel de herfst, hét seizoen voor stoofpotjes. Comfort food bij uitstek toch? Ik zocht een aantal lekkere recepten bij elkaar!

4. Foe yong hai: zo maak je het zelf
Voor alles moet een eerste keer zijn en dus ook voor homemade foe yong hai. En dat was een goed idee! Check het recept en maak het zelf.

5. Limburgse gehaktballen: mals en kruidig
Super lekker deze Limburgse gehaktballen! Door het stoven heerlijk mals en door de ontbijtkoek, kruidnagel en laurier lekker kruidig.

6. Apfelstrudel: zo maak je ‘m in een handomdraai
Soms heb je gewoon trek in een lekker bakseltje zonder daar uren voor in de keuken te staan. Een apfelstrudel is in een handomdraai gemaakt!

7. Risotto met tuinerwten, spek en ui
Als je het over comfort food hebt, mag risotto niet ontbreken. Ik maakte deze risotto met tuinerwten, spek en ui tijdens het lange paasweekend. Heerlijk!

8. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver
Ik nam pas geleden ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver mee naar  huis. Wat een feestje! Het ene na het andere recept waar ik vrolijk van word kwam voorbij. Waaronder dit recept voor Siciliaanse pasta met tonijn.

9. Brownie koekjes: lekker in het kwadraat
Chocoholics opgelet: de meeste goddelijke brownie koekjes! Sowieso door de overload aan chocolade, maar ook door de structuur. Ik zeg snel de keuken in!

10. Brosse roomboter citroenkoekjes
Koekjes bakken, ik houd ervan. Dit keer probeerde ik een nieuw recept: brosse roomboter citroenkoekjes. En met succes want ze smaakten heerlijk!

Tot zover de recepten die in oktober het meest werden bekeken. Heb jij al een (of meerdere) van deze recepten geprobeerd?  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie