Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Top 10 recepten november foto

De top 10 recepten van november

Een nieuwe maand is een mooi moment om even terug te kijken naar de maand ervoor. Zo bekeek ik bijvoorbeeld ook welke recepten het meest populair waren in november. Een lijstje om trekt van te krijgen wel als ik het zo bekijk. Zit er voor jou iets lekkers bij? 

Komende maand staan er alweer voldoende nieuwe recepten op de planning. Behalve lekkere nieuwe (kerst)recepten zijn er ook blogs rond het thema kerst (what else), boekentips en nog veel meer leuks. Als je graag iets specifieks zou willen terugzien op Pukster.nl: laat het me vooral weten!

De top tien recepten van november:

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Deze Canadese appeltaart is bij ons thuis favoriet. Een aanrader qua smaak en eenvoudig te bereiden. Lees verder voor het recept en maak hem zelf.

2. Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd
Vandaag begint officieel de herfst, hét seizoen voor stoofpotjes. Comfort food bij uitstek toch? Ik zocht een aantal lekkere recepten bij elkaar!

3. Pinspiratie: 6x Sinterklaas desserts voor pakjesavond
Nog even en het is weer 5 december: pakjesavond! Ik zocht op Pinterest zes heerlijke Sinterklaas desserts bij elkaar. Welke kies jij?

4. Stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot
Niets zegt meer ‘herfst’ dan een lekker stoofpotje. Dit keer kwam er een zeer smakelijk stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot. Heb jij een slowcooker?

5. Croque Monsieur: een tosti zoals de Fransen ‘m maken
Als je denkt dat je in Frankrijk een ‘gewone’ tosti krijgt als je voor een croque monsieur gaat, kijk je raar op. Maar o zo lekker! Zo maak je ze.

6. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver
Ik nam pas geleden ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver mee naar  huis. Wat een feestje! Het ene na het andere recept waar ik vrolijk van word kwam voorbij. Waaronder dit recept voor Siciliaanse pasta met tonijn.

7. Risotto met tuinerwten, spek en ui
Als je het over comfort food hebt, mag risotto niet ontbreken. Ik maakte deze risotto met tuinerwten, spek en ui tijdens het lange paasweekend. Heerlijk!

8. Appelcake recept om je vingers bij af te likken
Cake is een echte allemansvriend en ideaal om mee te variëren. Dit keer maakte ik een (lactose-vrije) appelcake voor een vriendinnetje dat in de vakantie 8 was geworden.

9. Recept voor erwtensoep uit de Crock-Pot
Erwtensoep uit de Crock-Pot; ik maakt het en precies over die Crock-Pot kreeg ik de nodige vragen, waaronder wat het recept is. Dat en meer lees je hier!

10. Gebakken zuurkool: Hollandse kost maar dan anders
“Zuurkool met vette jus…” Sjef van Oekel lustte er wel pap van. Hoewel ik er vroeger geen fan van was is deze gebakken zuurkool variant heel goed te doen.

Tot zover de recepten die in november het meest werden bekeken. Heb jij al een (of meerdere) van deze recepten geprobeerd?  

Geef een antwoord