Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Top 10 recepten december

De top 10 recepten van december

Een nieuwe maand is een mooi moment om even terug te kijken naar de maand ervoor. Zo bekeek ik ook welke recepten het meest populair waren in december. Een lijstje om trek van te krijgen wel, als ik het zo bekijk. Zit er voor jou iets lekkers bij? 

Komende maand staan er alweer voldoende nieuwe recepten op de planning. Behalve lekkere nieuwe recepten zijn er ook blogs rond het thema wintersport, een Netflix tip, en nog veel meer leuks. Als je graag iets specifieks zou willen terugzien op Pukster.nl: laat het me vooral weten!

De top tien recepten van december:

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept
Deze Canadese appeltaart is bij ons thuis favoriet. Een aanrader qua smaak en eenvoudig te bereiden. Lees verder voor het recept en maak hem zelf.

2. Appel cranberry compote: het perfecte Kerst bijgerecht
Rond Kerstmis maak ik vaak een appel cranberry compote. Voor de mooie kleur en omdat verse cranberry’s dan goed verkrijgbaar zijn. Check het (simpele) recept!

3. Croque Monsieur: een tosti zoals de Fransen ‘m maken
Als je denkt dat je in Frankrijk een ‘gewone’ tosti krijgt als je voor een croque monsieur gaat, kijk je raar op. Maar o zo lekker! Zo maak je ze.

4. Pinspiratie: 6x Sinterklaas desserts voor pakjesavond
Nog even en het is weer 5 december: pakjesavond! Ik zocht op Pinterest zes heerlijke Sinterklaas desserts bij elkaar. Welke kies jij?

5. Stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot
Niets zegt meer ‘herfst’ dan een lekker stoofpotje. Dit keer kwam er een zeer smakelijk stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot. Heb jij een slowcooker?

6. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept
Zalmsalade zelf maken? Dat is in een handomdraai gebeurd, kijk maar naar dit zalmsalade recept. Eenvoudig maar o zo lekker.

7. Kerstkoekjes bakken? Deze sterren zijn zo gemaakt
Of je ze nu bakt voor het kerstdiner van de kids op school of voor de visite die komt brunchen tijdens Kerst: deze kerstkoekjes zijn altijd een goed idee!

8. Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd
Vandaag begint officieel de herfst, hét seizoen voor stoofpotjes. Comfort food bij uitstek toch? Ik zocht een aantal lekkere recepten bij elkaar!

9. Gebakken zuurkool: Hollandse kost maar dan anders
“Zuurkool met vette jus…” Sjef van Oekel lustte er wel pap van. Hoewel ik er vroeger geen fan van was is deze gebakken zuurkool variant heel goed te doen.

10. Apfelstrudel: zo maak je ‘m in een handomdraai
Soms heb je gewoon trek in een lekker bakseltje zonder daar uren voor in de keuken te staan. Een apfelstrudel is in een handomdraai gemaakt!

Tot zover de recepten die in december het meest werden bekeken. Heb jij al een (of meerdere) van deze recepten geprobeerd?  

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie