Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

de nieuwe winterkeuken Colette Dike foto

De nieuwe winterkeuken | Colette Dike

Er werd laatst toch weer een fijn nieuw kookboek gebracht: De nieuwe winterkeuken van Colette Dike. Een heerlijk boek voor de donkere winterdagen waarop we ons terugtrekken in huis en lekker in de keuken aan de slag gaan. Ik schreef een review én ik mag een exemplaar weggeven. Lees je mee?

Zodra de eerste kou in de lucht is, duikt iedereen weer massaal achter het fornuis. Eindelijk weer die geurende stoof, dampende soepen, makkelijke ovengerechten, goedgevulde pasta’s, knapperige kaaskorstjes en lekkere winterse zoetigheden. Je vindt het allemaal in de De nieuwe winterkeuken, met groenten in de hoofdrol. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de De nieuwe winterkeuken

De nieuwe winterkeuken omslagDe nieuwe winterkeuken telt 144 pagina’s met 55 heerlijke recepten voor winters comfort food en fijne ‘Instagramable’ foto’s waarvan het water je in de mond loopt. Het boek is na een inhoudsopgave en een voorwoord van Colette, ingedeeld in de hoofdstukken Ontbijt, Lunch & brunch, Soep, Stamppot, Pizza’s, pasta’s, patata, Stoven, smoren, sudderen, Uit de oven, Feesthapjes en Zoetigheid. Tot slot vind je achterin het boek nog een handig register.

De nieuwe winterkeuken is het nieuwste deel uit de Keukenhelden-serie, boeken die in geen keuken mogen ontbreken. Eerder verschenen in deze serie:
The avocado show
Koken met zeewier en zilte groente
Kleine taartjes
Nog meer kleine taartjes: lees hier de review >>
Pannenkoekdag
Soep
Smaakmakers
Vis uit blik
Vis uit blik 2
Wijnfestijn
Het Zeeuwse mosselboek

“Warmte, gezelligheid, tijd voor de sfeervolle winterkeuken. Nu bij velen de keuken zo’n beetje het hart van het huis is geworden, nodigt elk  moment van de dag je uit er aan de slag te gaan.” – Colette Dike

Over Colette Dike

Colette is oprichter en hoofdredacteur van Food Deco en vult haar dagen met eten, koken, proeven, (online) shoppen, stylen, rode wijn drinken, tot laat werken, Instagram plus een beetje van dit en dat . Ze werkte een aantal jaren voor enkele van de grootste home deco tijdschriften in Nederland; vtwonen, Seizoenen en Huis en Tuin. Colette had altijd de droom een eigen voedingsbedrijf te starten en was ook erg bezig met huisdecoratie en alles eromheen. Ze bracht die twee samen op haar website en schrijft fijne kookboeken.

Mijn favorieten uit De nieuwe winterkeuken:

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat ook deze keer geen enkel probleem was:

1. Wintertosti met gruyère & koolsla
2. Courgette-fritters: hier vind je een soortgelijk recept>>
3. Broodje worst met zuurkool nieuwe stijl
4. Andijviestamppot met zoete aardappels & knapperige kappertjes
5. Bietjesstamppot met chorizo & geitenkaas
6. Coco’s cannelloni
7. Zuurkoollasagne
8. Bang bang broccoli
9. Sneeuwballen
10. IJssandwich

En, ga jij De nieuwe winterkeuken in huis halen voor jezelf? Of misschien als cadeautje? Meer toffe kookboeken vind je hier >> En ook leuk: ik mag een exemplaar van dit toffe boek weggeven! Laat een reactie achter onder dit blog of onder de post op Instagram. Op 31 december aanstaande maak ik de winnaar bekend. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

One Comment

Geef een antwoord