Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Comida Mexicana | Rosa Cienfuegos foto

Comida Mexicana | Rosa Cienfuegos

Alleen al voor de vormgeving wil je dit boek hebben: Comida Mexicana van Rosa Cienfuegos. Heel tof gedaan. Als je zelf al regelmatig aan de slag gaat met tortilla’s en taco’s dan is dit boek een verrijking. Met écht Mexicaanse recepten die wij hier in Nederland niet snel tegenkomen. 

De Mexicaanse keuken heeft veel meer te bieden dan taco’s en guacamole. Rosa Cienfuegos heeft alle streken van haar vaderland verkent en laat met Comida Mexicana zien hoe rijk deze keuken is. Comida Mexicana biedt authentieke recepten voor snacks, taco’s, torta’s, taales en desserts; echt Mexicaans, kleurrijk en vol liefde. Waan je in de levendige straten van Mexico-Stad en geniet van de favoriete recepten uit Rosa’s tamaleria. De ingrediënten zijn overzichtelijk en de receptuur helder;  met Comida Mexicana haal je de echte Mexicaanse eetcultuur in huis. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Comida Mexicana

comida mexicana omslagComida Mexicana telt 223 pagina’s en staat vol met Mexicaanse recepten. Na een inhoudsopgave en een inleiding van Rosa vind je een hoofdstuk over de Mexicaanse voorraadkast. Daarna volgen de hoofdstukken Snacks, Carnacha’s, Taco’s, Tamales, Torta’s, Fruto de mar, Desserts en BasisAchterin het boek vind je nog informatie over Rosa, een dankwoord en een handig register.

De recepten in dit boek zijn toch echt van een heel ander level dan de Mexicaanse recepten die wij Nederlanders doorgaans op tafel zetten. En het moet gezegd: voor echt gezonde recepten is dit niet het boek. Comfort food recepten vind je wel achter elkaar in dit boek. Heerlijk! Perfect voor feestjes, borrels, avonden in de tuin, een huis vol pubers enzovoort.

Mijn favorieten uit Comida Mexicana

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat ook deze keer geen enkel probleem was.

1. Charrito’s | maïsfrites
2. Escamocha’s | fruitsalade
3. Mangonadas | mango slush puppy
4. Tacos de cochinita pibil | taco’s met pulled pork
5. Flautas | opgerolde gefrituurde taco’s
6. Torta de milanesa con quesillo y chile chipotle | torta met schnitzel, kaas en chipotle
7. Pescaditos | gefrituurde visrepen
8. Coctel de camarón | garnalencocktail
9. Capirotada | broodpudding
10. Pastel de tres leches | taart met drie soorten melk

En, ga jij Comida Mexicana in huis halen? Het is echt een bijzonder boek dat het ook goed dat als cadeautje? Meer toffe kookboeken vind je hier >> 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord