Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

chef met lef nigel van der horst

Chef met lef | Nigel van der Horst

Ik volgde Nigel oftewel Chef met lef al tijden op Instagram toen bleek dat hij bevriend is met collega Sven (“We zaten samen in de luiers”). Iets met een kleine wereld. Anyway, toen het boek van Nigel uitkwam, wilde ik dat natuurlijk lezen. Onlangs lag het boek voor me klaar bij de nieuwe bibliotheek en kon het bladeren beginnen.

Dit boek staat boordevol écht eten dat bereid wordt op een slimme manier: healthy comfort food! Nigel van der Horst, alias Chef met lef, snapt dat je zin hebt in een smakelijke pizza, een lekkere pannenkoek of iets zoets uit de oven. Van zijn meer dan 60 gerechten loopt het water je in de mond! Nigel schrijft geen dieet voor, maar geeft je inzicht in je voedingspatroon. Zijn recepten zijn zo samengesteld dat je er fit en energiek van wordt. Ga zelf aan de slag met je persoonlijke maaltijdplan! Alle recepten zijn getoetst door diëtist Jonathan Klaassen. (Bron: cover Chef met lef)

Wat je kunt verwachten van Chef met lef

Het motto van Nigel is ‘To eat is a necessity, but to eat intelligently is an art’, dat je terugvindt in zijn recepten. Je kunt volgens Nigel in principe alles eten, zolang je maaltijden maar een bepaalde balans hebben qua voedingsstoffen. En zo lastig is dat allemaal niet vindt hij. Behalve veel lekkere recepten, voorzien van prachtige foto’s, vind je door het hele boek aanvullende informatie. Zo laat hij diëtist Jonathan Klaassen aan het woord, vertelt hij hoe belangrijk rustmomenten voor hem zijn en hoe hij zelf tot het inzicht kwam dat je bij zwaar trainen geen genoegen hoeft te nemen met droge rijst/kip/broccoli. Kortom, je leert Nigel wat beter kennen terwijl je bladert en probeert te kiezen welk recept je als eerste gaat maken.

Waarom je Chef met Lef (Nigel) moet volgen op Instagram

Omdat Nigel zo’n beetje de leukste mannelijke foodblogger is op Instagram. Althans, als je nog vergelijkbare aanraders hebt laat het vooral weten. Hij is super actief, ook met Instagram stories, en maakt veel van die prachtige foto’s zelf. Zijn feed is een feestje. Mocht je nog op zoek zijn naar een voorbeeld (of gewoon omdat het fijn is om naar te kijken) als het gaat om dingen als een blokjesbuik en overall goed ontwikkelde spieren, dan zit je bij Nigel ook meer dan goed ;-).

Titel: Chef met lef
Auteur: Nigel van der Horst
Prijs: € 20,-

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie