Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

California Dreamin foto

California Dreamin’ | Vivian Lui

Verre vakanties lijken er niet in te zitten deze zomer, we moeten het dicht bij huis zoeken. Mocht je je vakantie naar Californië nu in het water zien vallen, dan is het boek California Dreamin’ een aanrader om toch in de stemming te komen. Maar liefst 224 pagina’s vol heerlijke recepten en prachtige foto’s. Daar kom je de zomer wel meer door, toch? 

Californië wordt door velen gezien als het paradijs op aarde en niet in het minst dankzij haar fantastische keuken. In Californië begon de organic food revolution, stonden de eerste food trucks, vind je de iconische restaurants Chez Panisse en The French Laundry, is het bruisende San Francisco en liggen de beroemde wijngaarden van Napa Valley.  (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van California Dreamin’:

Zoals ik al zei, bestaat het boek uit 224 pagina’s vol recepten die zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Ontbijt & brunch, Drankjes, Lunch, Om mee te nemen, Diner, Desserts en Basisrecepten. Achterin het boek vind je een receptenlijst en handig register. Naast foto’s van de recepten, wordt je ook getrakteerd op prachtige foto’s van de regio en worden bepaalde zaken die kenmerkend zijn voor Californië extra uitgelicht. Zo zijn er pagina’s met aandacht voor avocado’s, de surfcultuur en skatecultuur, citrusvruchten, de wijngaarden, enzovoort.

Vivian Lui groeide op, en woont nog steeds, in Californië en is receptontwikkelaar en roodstylist. Ze werkt samen met gerenommeerde media als New York Times, Food & Wine en Bon Appetit. Vivian Lui heeft meerdere kookboeken op haar naam staan. (Bron: omslag)

Banner California Dreamin'.jpg

Mijn favorieten

Zoals eigenlijk altijd het geval is, kon ik het ook nu niet laten om een lijstje met favoriete recepten te maken terwijl ik dit boek doorbladerde. Dit is mijn top 10:

1. Aardappelkoek met gerookte zalm
2. Sandwich BLT
3. Californische energierepen
4. Citrussalade
5. Aguachile
6. Meloen-komkommersalade
7. Kruidige aardappelsalade met gerookte vis
8. Carbonarasaus met voorjaarsgroenten
9. Runderribben op de barbecue
10. Kampvuurcookies

En, ga je California Dreamin’ in huis halen? Ben je in voor nog meer kookboeken-inspiratie? Kijk dan even hier tussen alle reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie