Ik werd vooral nieuwsgierig naar dit nieuwe kookboek ‘Super simple very tasty’ toen ik begreep dat het gemaakt is door een 18-jarige. Van de broers hier thuis begreep dat Sepp als The twisted chef, niet te missen is op Insta en TikTok. Dus sloeg ik nieuwsgierig aan het bladeren en schreef ik een review. Lees je mee?
Er is niks mooier dan koken! Iedereen kan het en dat is ook eigenlijk alles wat ik te vertellen heb. Ik neem je mee in de recepten die ik thuis maak, (meestal) niet te moeilijk, wel volle bak smaak! Van de sappigste kip tot snelle pasta’s waar vrienden het nog steeds over hebben. Het gaat van mijn eerste spaghetti puttanesca naar mijn favoriete rijstgerecht. Van een beuker van een smashburger naar heerlijke eenpansgerechten. En van frisse salades naar Sepps snackbar. Iedereen vindt koken stiekem best wel leuk. Er daarna samen met vrienden en familie van te genieten, is natuurlijk het allermooiste. Dat is waar koken voor mij om draait. Dus, aan de gang en geniet ervan! (Bron: omslag)
Dit kun je verwachten van Super simple, very tasty
Het boek telt maar liefst 206 pagina’s gevuld met meer dan genoeg afwisselende saladerecepten. Voordat je de recepten tegenkomt, vind je eerst een voorwoord van Sepp. De recepten zijn vervolgens onderverdeeld in de hoofdstukken Pasta, Rijst, En meer, Gehaktballen, Easy eggs, Stoven, Traybakes, Mix en match, Stoompakketjes, Sepps snackbar, Salades, Voor erbij, Brood, Desserts en Sauzen. Tot slot vind je nog een nawoord en een handig register achterin het boek. Sepp heeft het boek ‘gelardeerd’ met persoonlijke toevoegingen en de fotografie zorgt ervoor dat het water je spontaan in de mond loopt.
Over Sepp van Dijk
Sepp van Dijk, geboren in 2006, stond altijd al in de keuken en koken is er met de paplepel in gegoten. Écht koken leerde hij tijdens zijn bijbaan in restaurant Karel V in Utrecht. Twee jaar geleden startte hij met het delen van zijn recepten via de socials, je vindt hem daar als @a_twisted_chef. Inmiddels heeft hij maar liefst 1 miljoen volgers.
Mijn favorieten
Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Super simple, very tasty weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:
1. Pasta peperoni cremosa
2. Pak kra pao
3. Smashburger met baconjam
4. Birria tacos
5. Vlaams patatje stoof
6. Kip Wellington
7. Slow baked chicken salad
8. Sheet pan kebab
9. Tuna melt-sigaar
10. Appelcrumble met rum-rozijnencustard
Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>
(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.)



