Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Boekentip: Slow cooked vega | Katy Holder

Voor zover je het nog niet wist; mijn slowcooker en ik zijn goede vrienden. Ik vul de Crock-Pot regelmatig met allerlei lekkers (bijvoorbeeld voor een goede erwtensoep) waarna ik met een gerust hart andere dingen kan gaan doen terwijl hij de maaltijd voor ’s avonds fixt. Je snapt dat ik dus heel blij was toen Slow cooked vega werd bezorgd. 

Katy Holder is al jarenlang een succesvol receptschrijver en foodstylist. Als werkende moeder van twee hongerige jongens, begrijpt ze als geen ander de uitdaging om iedere dag een voedzame maaltijd op tafel te zetten. Met haar passie voor koken en doel om mensen aan te moedigen gezond te eten, schrijft ze al jaren voor Family Circle Magazine, Marie Claire en de meest toonaangevende foodbladen van Australië. Slow cooked vega is haar vijfde boek.

Wat je kunt verwachten van Slow cooked vega

Slow cooked vega_2DJe kunt rekenen op een boek met meer dan 100 vegetarische recepten voor de slowcooker. Van soep, curry’s en pasta’s tot salades, stevig comfort food en zelfs toetjes. Een van de voordelen van een slowcooker is het feit dat smaak en voedingsstoffen behouden blijven doordat de pan gedurende de gehele bereiding gesloten is. Een ander voordeel: het gaat altijd om eenpansgerechten en dus weinig afwas ?.

De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken ‘Soepen’, ‘Dals & curry’s’, ‘Gezinsfavorieten’, ‘Rijst, pasta & granen’, ‘Warme salades en bijgerechten’ en ‘Desserts’. Voorin het boek vind je eerst een inleiding en recepten voor toppings. Achterin eindigt het boek met een overzichtelijk register.

Mijn favorieten:

Je ontkomt er niet aan als je door dit kookboek bladert om een te-maken-lijstje schrijft. Dit zijn mijn 10 favorieten uit Slow cooked vega:
1. Milde groentecurry uit Zuid-India
2. Vegetarische chili
3. Enchilada’s met zwarte bonen en spinazie
4. Paddenstoelenrisotte met boter en miso
5. Stroganoff van gemengde paddenstoelen
6. Macaroni met twee soorten kaas
7. Cobbler met appel, rabarber en aardbei
8. Brownies met drie soorten chocolade
9. Kokosrijstpap
10. Plakkerige chocoladepudding met hazelnoot

Voor iedereen met een slowcooker en de behoefte om (regelmatig) vegetarisch te eten is dit boek een aanrader. En mag ik zo vrij zijn, als je er nog geen een hebt, om je ook aan te raden een Crock-Pot op je wensenlijstje te zetten. Ideaal apparaat! 

Titel: Slow cooked vega
Auteur: Katy Holder
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 23,50

Koop bij bol.com

 

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord