Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

SLA Easy

SLA Easy | Ida de Haart

Ben jij wel eens bij saladebar SLA geweest? Ik dus nog nooit maar een bezoek staat wel op mijn wishlist want ik hou van salades. Wat wel is gelukt, is het boek SLA Easy bemachtigen waarmee je de salades van SLA thuis kunt maken. Maar liefst 50 recepten om je ‘salade fetisj’ mee te voeden. 

De saladebar SLA is hard op weg om heel Nederland te veroveren, met vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht & Haarlem. Oprichters Jop van de Graaf, Ida de Haart en Nina Pierson willen met SLA gezond & duurzaam eten voor iedereen toegankelijk maken. (Bron: SLA Easy)

In 2013 opende de eerste vestiging van SLA haar deuren in Amsterdam. Inmiddels staat de teller op 10 vestigingen door het hele land. Hoewel SLA een voorkeur voor plantaardig eten heeft, voegen ze af en toe ook wat kip of vis toe aan de salades die ze maken. Ontbijten kan inmiddels ook bij de SLA breakfast bar in Amsterdam of Utrecht. Anyway, hoogste tijd dat SLA ook naar Almere komt zeg ik!

Wat je kunt verwachten van SLA Easy

SLA Easy telt ruim 140 pagina’s en is opgedeeld in de hoofdstukken 15 minuten salades, 30 minuten salades, 45 minuten salades, Dressings en Altijd lekker in je salade. Achterin het boek vind je nog een handig register. De salades zijn stuk voor stuk bedoeld als hoofdgerecht maar door hoeveelheden aan te passen kun je natuurlijk ook prima als voor- of bijgerecht eten. Alle recepten worden vergezeld door prachtige foto’s waarvan het water je spontaan in de mond loopt.

Mijn favorieten uit SLA Easy

Tijdens het bladeren kwam ik voldoende recepten tegen die op mijn te-maken-lijstje mogen:

1. Geschaafde meiknol, watermeloen, geitenkaas en pompoenpitten

2. Paksoi met Hollandse garnalen, avocado, zachtgekookt ei en miso

3. Kruidige mesclun met belugalinzen, pecorino en druiven

4. Venkel, bloedsinaasappel, witlof, dille en pijnboompitten

5. Aziatische salade met gerookte kip, mango en rode peper

6. Salade van roseval-agrdappel, groene asperge, forel en bieslook

7. Lauwwarme salade van vijgen en geitenkaas uit de oven met balsamico

8. Gadogadosalade met gemarineerde tempé

9. Mexicaanse salad bowl

10. Griekse salade met ijsbergsla, tempé, tzatziki en rode-uiencompote

Als je graag en vaak salade eet is dit boek echt een aanrader om in je boekenkast te zetten. Zeker als je graag meer groenten of plantaardiger wilt eten. 

Titel: SLA Easy
Auteur: Ida de Haart
Prijs: € 15,-

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord