Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Laura’s Bakery: het basis bakboek
Laura's Bakery: het basis bakboek

Laura’s Bakery: het basis bakboek

Zodra ik nieuwe food boeken spot reserveer ik ze altijd direct via de bibliotheek waar ik werk. Helaas, maar logisch, gaan leden voor medewerkers dus soms moet ik dan iets langer wachten voor het boek voor me klaarligt. Zo ook met Het basis bakboek van Laura Kieft. Maar geduld is een schone zaak, dat blijkt wel weer. Wat een geslaagd boek heeft Laura gemaakt. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder. 

In 2010 ben ik mijn blog begonnen om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn bakavonturen. En wat vond ik dat leuk! Hier komen al mijn hobby’s samen; bakken, decoreren, schrijven en fotografie. Sinds november 2014 werk ik fulltime aan Laura’s Bakery. In september 2016 kwam mijn eerste boek uit: Het Basisbakboek. (aldus Laura Kieft, bron: www.laurasbakery.nl)

Laura's Bakery: Basis bakboekWat kun je verwachten van Het basis bakboek?

Na een voorstelrondje en een stukje achtergrond geeft Laura je een reeks tips en trucs. Op pagina 26 beginnen de talloze bakrecepten onderverdeeld in de hoofdstukken Vullingen en toppings, Koekjes, Cakes, Brownies, Zandtaartdeeg, Biscuit en Schuimpjes. Ieder hoofdstuk begint standaard met nog meer tips en trucs en een basisrecept. Vervolgens komen allerlei variaties aan bod. In totaal telt het boek 200 pagina’s dus reken maar uit hoeveel lekkers er voorbij komt.

Voor wie is Het basis bakboek vooral geschikt

Heel eerlijk? Eigenlijk is het een boek dat iedereen die graag bakt kan waarderen. Voor beginners omdat het je aan de hand neemt in de wereld van bakken. Voor gevorderden omdat er zeker weten tips, trucs en recepten voorbij komen die je nog niet kent. En voor vergevorderden om weer even terug te gaan naar de basis; hoe zat het ook alweer? Kortom, een fijn boek om op de plank te hebben of minimaal eens te lenen bij de bibliotheek.

Mijn favorieten?

Tijdens het doorbladeren kwam ik de nodige recepten tegen die ik graag een keer wil maken. Deze bijvoorbeeld:
1. Plaatcake met perziken en blauwe bessen
2. Kruimelcake met banketbakkersroom
3. Cheesecake brownies
4. Cookie dough brownies
5. Millionaire’s shortbread
6. Kwarktaart met perzik en aardbeien
7. Schuimpjes met aardbeienswirl

Heb je altijd al die bakker in jezelf willen ontdekken? Dan is dit boek een handige aanschaf om stap voor stap mee aan de slag te gaan. 

Titel: Het basis bakboek
Auteur: :Laura Kieft
Prijs: € 24,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord