Zodra ik nieuwe food boeken spot reserveer ik ze altijd direct via de bibliotheek waar ik werk. Helaas, maar logisch, gaan leden voor medewerkers dus soms moet ik dan iets langer wachten voor het boek voor me klaarligt. Zo ook met Het basis bakboek van Laura Kieft. Maar geduld is een schone zaak, dat blijkt wel weer. Wat een geslaagd boek heeft Laura gemaakt. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder.
In 2010 ben ik mijn blog begonnen om vrienden en familie op de hoogte te houden van mijn bakavonturen. En wat vond ik dat leuk! Hier komen al mijn hobby’s samen; bakken, decoreren, schrijven en fotografie. Sinds november 2014 werk ik fulltime aan Laura’s Bakery. In september 2016 kwam mijn eerste boek uit: Het Basisbakboek. (aldus Laura Kieft, bron: www.laurasbakery.nl)
Wat kun je verwachten van Het basis bakboek?
Na een voorstelrondje en een stukje achtergrond geeft Laura je een reeks tips en trucs. Op pagina 26 beginnen de talloze bakrecepten onderverdeeld in de hoofdstukken Vullingen en toppings, Koekjes, Cakes, Brownies, Zandtaartdeeg, Biscuit en Schuimpjes. Ieder hoofdstuk begint standaard met nog meer tips en trucs en een basisrecept. Vervolgens komen allerlei variaties aan bod. In totaal telt het boek 200 pagina’s dus reken maar uit hoeveel lekkers er voorbij komt.
Voor wie is Het basis bakboek vooral geschikt
Heel eerlijk? Eigenlijk is het een boek dat iedereen die graag bakt kan waarderen. Voor beginners omdat het je aan de hand neemt in de wereld van bakken. Voor gevorderden omdat er zeker weten tips, trucs en recepten voorbij komen die je nog niet kent. En voor vergevorderden om weer even terug te gaan naar de basis; hoe zat het ook alweer? Kortom, een fijn boek om op de plank te hebben of minimaal eens te lenen bij de bibliotheek.
Mijn favorieten?
Tijdens het doorbladeren kwam ik de nodige recepten tegen die ik graag een keer wil maken. Deze bijvoorbeeld:
1. Plaatcake met perziken en blauwe bessen
2. Kruimelcake met banketbakkersroom
3. Cheesecake brownies
4. Cookie dough brownies
5. Millionaire’s shortbread
6. Kwarktaart met perzik en aardbeien
7. Schuimpjes met aardbeienswirl
Heb je altijd al die bakker in jezelf willen ontdekken? Dan is dit boek een handige aanschaf om stap voor stap mee aan de slag te gaan.
Titel: Het basis bakboek
Auteur: :Laura Kieft
Prijs: € 24,95
(Dit artikel bevat affiliate links)