Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Ken je Biblyo.nl al? Dit blogte ik er bij elkaar over food
Ken je Biblyo.nl al? Dit blogte ik er bij elkaar...

Ken je Biblyo.nl al? Dit blogte ik er bij elkaar over food

Als je me wat langer volgt, en zeker als je me op Instagram volgt, is het je vast niet ontgaan dat ik bij de nieuwe bibliotheek in Almere werk. Ik werk op de afdeling Marketing & Innovatie, houd me bezig met ZEPservice en schrijf regelmatig voor ons blog www.biblyo.nl. Over verschillende onderwerpen maar zo nu en dan ook over, hoe kan het ook anders, food. Leuk om deze eens op een rijtje te zetten en hier te delen. 

de nieuwe bibliotheek
De naam van de bibliotheek in Almere heeft het eigenlijk al in zich: de nieuwe bibliotheek. Die naam brengt met zich mee dat we altijd vernieuwend willen zijn. En dat is in deze zich steeds meer digitaliserende maatschappij ook hard nodig. Met de blogs op deze site willen wij niet alleen onze klanten van dienst zijn met allerhande, verbredende informatie, we willen andere bibliotheken ook de gelegenheid bieden deze informatie te delen. De nieuwe bibliotheek breidt haar (digitale) diensten hiermee uit, door een kenniscentrum te worden, breder dan alleen de fysieke bibliotheek. Ook bieden wij onze collega’s de mogelijkheid hun kennis te delen, met u! En het bloggen brengt natuurlijk met zich mee dat ook u uw kennis kunt delen. Door te reageren, waardoor communities ontstaan, maar ook door zelf mee te schrijven.

Vier thema’s
We schrijven blogs op basis van vier verschillende onderwerpen: film & muziek, cultuur & literatuur, tech en lifestyle. Met daarbij natuurlijk een duidelijke link naar wat er aan boeken, tijdschriften, e-books, muziek en films in de bibliotheek zelf te vinden is.

De food blogs die ik schreef voor Biblyo:

December verlanglijstje; de favorieten van Sabine
Dit blog is nét gepubliceerd. Een verlanglijstje voor december dat, hoe kan het ook anders, als rode draad de keuken heeft.

Paddenstoel recepten voor het ultieme herfstgevoel
Als er iets bij de herfst hoort dan zijn het wel paddenstoelen. Ik zocht daarom zes paddenstoel recepten uit waarmee je voorlopig vooruit kunt. Eet lekker!

9x de leukste Halloween koekjes
In oktober was het tijd voor Halloween. En hoe vier je Halloween nu beter dan met speciale zelfgebakken koekjes…

Nieuwe aanwinsten in september: categorie food
Ik keek in de categorie ‘food’ welke nieuwe aanwinsten in september zijn aangeschaft door de nieuwe bibliotheek en zette er vijf voor je onder elkaar.

Food festivals in de herfst? Jazeker!
Grijs, regen, storm… het is al echt herfstachtig weer inmiddels. Toch zijn er voldoende food festivals in de herfst. Kijk je mee?

Dol op food festivals? Deze zomer kun je hier terecht!
Food festivals zijn ´hot´, dat blijkt wel uit de enorme lijst die ik deze zomer kon maken.

Easy Peasy: een gezonde basis voor het hele gezin
Ken je de boeken van Easy Peasy al? Ik kan ze van harte aanbevelen en de nieuwe bibliotheek heeft alle drie de boeken in de collectie.

Koningsdag recepten: zo kom je de dag wel door
Ik zocht op Pinterest naar oranje Koningsdag recepten voor zes eetmomenten. Voldoende om Koningsdag door te komen op 27 april.

Wat te eten met Pasen? Het aspergeseizoen 2017 is gestart
Voor de start van het aspergeseizoen zocht ik zes aspergerecepten om mee te variëren.

The Green Kitchen: het resultaat van een populair foodblog
In 2014 verscheen het 1e boek van David & Luise, van foodblog Green Kitchen Stories. Benieuwd waar de boeken van The Green Kitchen over gaan? Lees dan vooral het blog.

Chickslovefood: ken jij hun kookboeken al? 
Ken jij het blog Chickslovefood al? Zo niet, neem eens een kijkje én kom snel naar de bibliotheek voor hun boeken. Ik zette ze voor je op een rijtje.

Review: Thug Kitchen, eat like you give a fuck
Schrik je niet van een beste dosis scheldwoorden, dan zijn de boeken van Thug Kitchen ronduit hilarisch. Wat je ervan kunt verwachten? Lees het blog…

Barbecue-seizoen geopend: tijd voor barbecue recepten
Wil je wel eens iets anders van de barbecue? Ik zocht vijf boeken uit de collectie van de nieuwe bibliotheek die je voldoende barbecue recepten bieden.

Uiteraard ben ik benieuwd wat je van het blog van de nieuwe bibliotheek vindt. Ga jij Biblyo voortaan volgen? Of wil je misschien zelf meeschrijven? Laat het weten! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord