Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

all you can read maart 2019

All you can read #1: deze boeken las ik in maart

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Afgelopen maand ging het anders en kocht ik (vanwege een gebroken enkel waardoor ik aan de bank gekluisterd was) zelf een aantal boeken en las ik, voor het eerst, e-books. Kijk je mee naar mijn eerste lijstje in de nieuwe rubriek All you can read?

All you can read #1

De zeven zussen (deel 1) | Lucinda Riley

Het eerste deel van internationale bestseller De zeven zussen heb ik tijden geleden al gereserveerd bij de bibliotheek. Maar ja, gezien de populariteit zijn er nog vele wachtenden voor mij. Eenmaal thuis op de bank met een gipsbeen besloot ik dat dat een mooi moment was om te starten met De zeven zussen, dus bestelde ik het bij Bol.com. Ik moet zeggen dat ik wat sceptisch was over wat te verwachten, maar het is een feit: wat een prachtig boek! Heb jij de Zeven zussen al gelezen?

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen naar zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld. én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? 

De gezondste opa van Europa | Erna Sassen en William Cortvriendt

Heb je de boeken van William Cortvriendt al gelezen? Ik wel. En nu heeft hij samen met kinderboeken schrijfster Erna Sassen een kinderboek geschreven. Ik las het in korte tijd uit zodat kleine broer, die niet kon wachten, kon beginnen met lezen. Wat een heerlijk boek!

Opa John heeft een varkentje gekocht om een wedstrijd mee te winnen. Wat voor wedstrijd weet hij nog niet precies, hij denkt iet met schoonheid. Een varken kan volgens opa alleen een schoonheidswedstrijd winnen als hij lekkere dikke billen heeft. Dus daar moet nog even aan worden gewerkt. Gelukkig zijn varkens alleseters. Net als mensen. Elke dag haalt opa bij de bakker het afgekeurde brood en gebak op: croissantjes en krentenbollen van net over de datum, roze koeken, gevuld speculaas… het varken vindt alles lekker. Opa John trouwens ook. Maaike ziet het allemaal met lede ogen aan. Tegelijkertijd met het varken zit opa John zichzelf vet te mesten. Volgens haar kan opa beter mikken op een ander soort wedstrijd. Iets met sport of zo? Het is toch helemaal niet gezond om dik te zijn?

Een dag in december | Josie Silver

Dit boek lonkte al naar me sinds december vorig jaar. Gelijk met De zeven zussen bestelde ik dus ook Een dag in december. En ook dit boek was prachtig. Ronduit jammer dat het uit was. Hoe één moment tussen twee mensen je jarenlang in een greep kan houden… Een aanrader om te lezen!

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt haar bus door. Laurie denkt dat ze de jongen van de bushalte nooit meer zal tegenkomen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen die ze gezien heeft vanuit de bus. Vastbesloten om het te vergeten gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft? 

De zeven zussen – Storm (deel 2) | Lucinda Riley

Nadat ik het eerste deel van De zeven zussen in no time had uitgelezen kon ik eigenlijk niet wacht om met deel twee te starten. En dat deed ik maar dit keer als e-book. Hoewel ik meer van het oldskool papieren boek ben, moet ik zeggen dat lezen op de iPad ook heel prima is. Storm las ik ook weer super snel uit. Het leest gewoon heerlijk weg en je wil hoe dan ook weten hoe het verhaal afloopt.

Ally’s zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar adoptievader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen afscheid te nemen van Pa Salt. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Na een traumatische ervaring op zee besluit Ally haar zeilcarrière de rug toe te keren en haar vaders aanwijzing te volgen. Het brengt haar naar Noorwegen, naar een verleden waarin muziek de hoofdrol speelt. Hoe meer Ally te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? 

De zeven zussen – Schaduw (deel 3) | Lucinda Riley

Nadat ik de tweede zus ook heb leren kennen én uitgelezen ben ik maar snel verder gegaan met deel 3: Schaduw. Hierin is zus Star aan de beurt. En wederom een boek dat je in een keer wil uitlezen en waarin Star langzaam maar zeker je hart verovert, door uit de schaduw van zus CeCe te kruipen en voor een eigen leven te kiezen.

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Tot zover de boeken die ik in maart heb gelezen. Als ik volgende maand weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen maand voor leuks gelezen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord