Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #56

All you can read #56: deze vijf boeken las is

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #56?

All you can read #56

Branding | Jackie van Laren

Over Tjerk de stoere ex-comando die alle ballen van andere eilanders probeert hoog te houden. Daar heeft hij op zich best tijd voor want hij is single. En dan is daar de nieuwe burgemeester Alex die onverwacht een vrouw blijkt te zijn. Een vrouw die zowaar iets in de einzelganger weet los te maken. Ondertussen leven we mee met alle andere hoofdpersonen uit de eerdere boeken uit de serie. Genieten weer!

Tjerk Boomsma, leider van de reddingsbrigade, ex-commando en eigenaar van Pension Westerveld, is degene bij wie iedereen op het eiland aanklopt als er iets aan de hand is. Nu burgemeester De Lange weg is en er nog geen nieuwe burgemeester is aangesteld, geldt dat des te meer. Ook de vriendengroep die samen strandtent Grote Vis runt kan op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen: bij alle perikelen rondom Wende en Axel, Cam en Mayke, Vincent en Milena en alle andere oude bekenden uit de Eilandliefde-serie weet Tjerk wel raad. De stoere, koppige Tjerk is van nature een einzelgänger, maar door alles wat er speelt op het eiland, en door de komst van een nieuwe burgemeester – een stevig type, zowel bestuurlijk als fysiek – kan hij zich niet afzijdig houden. Botsingen zijn onvermijdelijk. En toch: gaandeweg groeit er in hem een voorzichtig vlammetje voor iemand bij wie hij dat absoluut niet had verwacht. Is de liefde dan toch nog voor hem weggelegd? (Bron: omslag)

De kleine theetuin in de zon | Anne West

Over Laura die door politieke spelletjes haar baan als hoofdpatissier moet afstaan aan haar onuitstaanbare souschef. Als ze bijna tegelijkertijd een baan in de theetuin van Fleur krijgt aangeboden, vertrekt ze als tussenoplossing naar Texel. vastberaden snel weer in een tophotel aan de slag te kunnen, kijkt ze wat neer op de theetuin. Hoewel… langzaam maar zekere brengen de mensen op Texel haar aan het twijfelen.

Zon, zee en strand op Texel in ‘De kleine theetuin in de zon’, het tweede deel van de Theetuin-serie van Anne West. De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden? Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie. (Bron: Bol.com)

Funky Foodtruck | Saskia M.N. Oudshoorn

Over Ramona en Justus. Ramona die zo graag aan de wensen van haar ouders wil voldoen, dat ze zichzelf hierbij wegcijfert. Sterker nog, ze vindt zichzelf al snel niet goed genoeg. Niet goed genoeg om iets met haar prachtige stem te doen, niet mooi genoeg en vooral niet goed genoeg om werk te maken van Timo op wie ze al tijden verliefd is. Justus, onderdeel van een opkomende band, voelt zich oncomfortabel met alle bekendheid die bij het succes van de band hoort. Deels omdat hij met een geheim rondloopt dat vroeg of laat openbaar moet worden. Als de levens van Ramona en Justus kruisen, komt alles ineens in een stroomversnelling en helpen ze elkaar de stappen te zetten die nodig zijn om het leven te leiden dat ze diep van binnen zo graag willen. Om spoilers te voorkomen, laat ik het hierbij. Ga vooral zelf heerlijk lezen en genieten van dit feelgood verhaal met een prachtige boodschap. Aanrader!

In ‘Funky Foodtruck’ van Saskia M.N. Oudshoorn volgt Ramona met frisse tegenzin een studie op de universiteit. In de weekenden staat ze met haar broer Sam en hun foodtruck Saté Sam op festivals. Er is één goede reden waarom ze het op de uni uithoudt: Timo. Hoewel ze ervan overtuigd is dat het nooit wat wordt tussen haar en deze knapperd, houdt ze toch een stiekeme crush. Als de arrogante Alexia er met ‘haar’ Timo vandoor wil gaan, moet ze wel uit haar schulp kruipen. (Bron: Bol.com)

Reünie in Toscane | Annemartien Berkelaar

Over Chloë en zus Tanja, Baukje, Fenna, Suzan en Anouk, de vriendinnengroep die ontstond in Italië tijdens een beeldhouwvakantie op een landgoed in Toscane. In deel twee komen we ze allemaal weer tegen, terwijl ze stuk voor stuk met issues dealen in hun leven. Tanja, de zus van Chloë worstelt met een postnatale depressie, Baukje wil graag stappen zetten in haar relatie met Peter maar vindt dat heel moeilijk, Fenna kiest voor zichzelf en brengt daarmee haar huwelijk met Kees in zwaar weer, Suzan heeft de liefde opnieuw gevonden bij Pieter maar of het hen gegund is…, Anouk is ervoor gegaan, heeft haar baan opgezegd om zich fulltime met beeldhouwen bezig te houden maar de carrièrestap van Mark gooit alles om. Chloë gaat trouwen met de Italiaanse Roberto en dat biedt een mooie aanleiding om alle vriendinnen weer samen te brengen op het landgoed in Toscane. Kortom, weer even lekker bijlezen hoe het met de vriendinnen gaat.

In ‘Reünie in Toscane’ van Annemartien Berkelaar gaat het verhaal van de hechte vriendinnengroep verder. Iedereen staat op een ander punt in het leven. Chloë en Roberto gaan eindelijk trouwen, waar anders dan in het prachtige Toscane? Maar niet ieders leven is zo mooi en romantisch. Relaties staan onder druk door een postnatale depressie, verschillende levensdoelen, twijfels en nieuwe liefdes. Kan iedereen de relatie redden, zonder zichzelf te verliezen? De emoties lopen hoog op en komen tot uitbarsting rond de bruiloft. (Bron: Bol.com)

Eindeloos geluk | Saskia M.N. Oudshoorn

In deel 4 uit de Geluk-serie van Saskia M.N. Oudshoorn gaat het over Laurens en Kate. Als huwelijkscadeau mogen ze van meneer Nienhuis een aantal maanden gratis gebruikmaken van het pand naast Liv’s Lekkernijen. Maar een restaurant starten is niet niks. De wittebroodsweken staan dan ook in het teken van allerlei zaken die geregeld moeten worden. Tel daar de ex van Laurens en hun zoontje bij op dat en je snapt dat het een onrustige tijd is. En er dreigt ook nog iets…

Laurens en Kate zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen. Laurens wil liever van niemand afhankelijk zijn en heeft er moeite mee het cadeau te accepteren, hoewel Kate niets liever wil dan dat hij het doet. Dat zorgt voor spanningen. Die worden alleen maar groter als Kate ontdekt dat Laurens nog contact heeft met zijn ex. Maar Kate heeft zelf een nog veel groter geheim… (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie