Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #52 foto

All you can read #52: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #52?

All you can read #52

Nu of nooit | Dai Carter (biebboek)

Kijk (of keek) je Kamp van Koningsbrugge? Dan ken je Dai zeker. Hij schreef dit boek met ervaringsverhalen uit zijn carrière bij de special forces, afgewisseld met de lessen die hij leerde over mentale kracht.

Wij opereren altijd in het diepste geheim. En moeten fysiek en mentaal voorbereid zijn op de meest extreme uitdagingen. Nu of nooit. Het Korps Commandotroepen zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Niet iedereen is geschikt om dit werk uit te kunnen voeren. Sterker nog, slechts een zeer select gezelschap mag zich Commando Speciale Operaties noemen. Als je de commando-opleiding haalt, komt dat niet alleen door je fysieke kracht, maar vooral omdat je mentaal krachtig bent.
Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven? Dai Carter deelt in dit boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken. Dai Carter (1989) diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien bij het Korps Commandotroepen. Hij ging acht keer naar verschillende conflictgebieden en voerde daar geheime missies uit. Dai is een van de hoofdinstructeurs in het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge. (Bron: omslag)

Het gouden lint | Marleen Schmitz (biebboek)

Over Marije die vlak nadat ze haar relatie verbrak en haar baan kwijtraakte, verrast wordt door een cameraploeg voor de deur. Ze heeft een flinke geldprijs gewonnen. Wat volgt is een onrustige periode waarin ze van alles meemaakt. Allemaal doordat mensen weten dat ze rijk is. Ze duikt een tijdje onder op het platteland en ontmoet daar fotograaf Ids. Haar nieuwe leven vormgeven gaat niet vlekkeloos maar eind goed al goed?

De vijfentwintigjarige Marije werkt als serveerster in het restaurant van haar vriend Benno. Wanneer er een einde komt aan hun relatie, brengt dat ook het einde van haar baan met zich mee. Een een nieuwe baan is nog niet zo snel gevonden. Maar dan zit het geluk haar ineens mee: ze wint een enorme geldprijs waardoor haar toekomst zich als een gouden lint voor haar uitstrekt. Over geld hoeft ze zich nu niet meer druk te maken. Of toch? Want wat te doen met zóveel geld? En wat voor effect heeft het als iedereen weet dat je plotsklaps rijk bent? (Bron: omslag)

Voor nu en voor altijd | Sophie Love

Over Emily die ineens onder ogen ziet dat ze haar leven de afgelopen jaren in een soort waas heeft beleefd. Ze maakt het uit met haar vriend en neemt ontslag. Maar wat nu? Om na te denken vertrekt ze naar het huis van haar vader dat al 20 jaar leegstaat en heel veel liefde, aandacht en geld nodig heert. Terwijl ze het huis, samen met Daniël die ook op het landgoed woont, opknapt rekent ze af met weggestopte zaken uit haar jeugd. Ze is verliefd of het huis… Wil ze eigenlijk nog wel terug naar New York?

De 35-jarige Emily Mitchell is gevlucht van haar baan, appartement en ex-criend in New York, in ruil voor haar vaders verlaten huis aan de kust van Maine; ze heeft verandering nodig in haar leven. Ze gebruikt haar spaargeld om het historische huis te renoveren, er ontbloeit een relatie met Daniel, de beheerder, en Emily bereidt zich voor om de Herberg te openen naarmate Memorial Day nadert. Maar niet alles gaat zoals gepland. Emily komt er al snel achter dat ze geen idee heeft hoe je een B&B runt. Het huis vereist ondanks haar inspanning dringende reparaties die ze niet kan betalen. Haar gierige buur doet nog steeds vastberaden om het haar moeilijk te maken. En nog het ergste van alles: juist wanneer haar relatie met Daniel opbloeit, komt ze erachter dat hij een geheim heeft – een geheim dat alles zal veranderen. Haar vrienden dringen aan dat ze terugkomt naar New York en haar ex-vriend probeert haar terug te winnen, dus Emily moet een levensbeslissing maken. Probeert ze het uit te houden in haar vaders oude huis in een klein stadje? Of keert ze haar nieuwe vrienden, buren en leven de rug toe – en de man waar ze verliefd op is geworden? (Bron: Bol.com)

Naar de Noorderzon | Mienke Fijen

Over Annebelle die er na een lang huwelijk met Bart achterkomt dat hij vreemdgaat. Ze realiseert zich dat het tijd wordt om goed na te denken of het leven waarin ze zichzelf wegcijfert nog wel voldoende is. Als ze een aanbod krijgt om een weekje naar Noorwegen te gaan om foto’s te maken, besluit ze te gaan om even alleen te zijn en na te denken. Maar dan is daar ineens Noorse vakantieliefde Morten, de geheime vader van haar oudste zoon…

Het leven van Annabelle oogt als het perfecte plaatje. Ze heeft een erg aantrekkelijke en succesvolle echtgenoot, drie prachtige kinderen, een schitterende villa, een fijne baan en een hele toffe hobby: natuurfotografie. Als haar vader wordt getroffen door een hartinfarct en ze er diezelfde dag achterkomt dat haar echtgenoot het niet zo nauw neemt met de huwelijkse trouw, is dat het begin van een ellendige periode waarin haar volmaakt ogende leven drastisch wordt opgeschud. Ze cijfert zichzelf weg en raakt langzaamaan uitgeput. Annabelle snakt naar rust om haar leven te overzien en alles op een rijtje te zetten. Juist op dat moment komt er een uitnodiging uit de lucht vallen die ze niet kan weigeren; een uitgelezen kans om haar geliefde hobby uit te oefenen in een land dat zich er bij uitstek voor leent. (Bron: omslag)

Met liefs uit Londen | Sarah Jio

Over Valentina die haar moeder sinds haar jeugd niet meer heeft gezien. Ze ontvangt een bericht dat haar moeder overleden is en dat ze een appartement en boekwinkel in Londen heeft geërfd. Ze besluit naar Londen te reizen. Wat volgt is een prachtig verhaal waarin de leven van moeder en dochter door elkaar lopen en uiteindelijk bij elkaar komen. Onderweg worden de vele vragen die Valentina had beantwoord. Aanrader!

Toen Valentina ‘Val’ Baker een tiener was, vertrok haar moeder onverwachts naar haar geboortestad Londen, Val en haar vader achterlatend in de VS. Nu, jaren later, arriveert er een brief met het overlijdensbericht van haar moeder. Val blijkt een appartement in het charmante Primrose Hill en een tweedehandsboekhandel te hebben geërfd. Ze gaat naar Londen om orde op zaken te stellen en ze besluit daar een nieuw leven op te bouwen. Op een dag komt een klant de boekhandel binnen met een exemplaar van The Last Winter, een verhaal dat Val vroeger erg geraakt heeft. Ze raakt geïntrigeerd door de notities die een vorige eigenaar in de marge zette. Nick blijkt ondertussen naast zijn werk afleiding te hebben gevonden in de vorm van een drieëntwintigjarige stagiaire. Dus Eliza, een nieuwe vriendin van Val, daagt haar uit om het telefoonnummer van ene mysterieuze ‘Daniel’, dat in The Last Winter staat, te bellen. Tijdens de zoektocht naar Daniel ontdekt ze meer over zichzelf, haar moeder, en uiteindelijk… de liefde. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord