Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #50 foto

All you can read #50: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #50?

All you can read #50

Zonlicht op Crystal Sands | Holly Martin (biebboek)

Deel 4 uit de Jewel Island-serie is ook weer zoeter dan zoet, net als de eerdere boeken. Lyra gaat aan de slag als event manager bij het Sapphire Bay Hotel. Vlak daarvoor ontmoet ze Nix en de vlam slaat ongekend in de pan. Door een misverstand loopt het helaas mis. Op haar eerste werkdag staat Nix weer voor haar; hij blijkt haar nieuwe collega te zijn. Helaas heeft Lyra haar muurtje alweer hoog opgetrokken. Lukt het Nix het weer af te breken?

Lyra, de hoofdpersoon in ‘Zonlicht op Crystal Sands’, droomt al haar hele leven van Jewel Island, en nu komt haar droom uit: ze vindt haar eigen cottage en een nieuwe baan. Tijdens een fietstochtje over het eiland valt ze van haar fiets aan de voeten van de knappe Nix, die haar direct te hulp schiet. Ze kent hem niet, toch komt zijn gezicht haar bekend voor. Ze brengen een heerlijke dag en nacht met elkaar door, maar de volgende ochtend is Nix plotseling spoorloos verdwenen. Lyra doet haar uiterste best om hem te vergeten, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn… (Bron: omslag)

Welkom thuis in Love heart lane | Christy Barlow (biebboek)

Over Felicity die na het overlijden van haar oma vanuit Londen terugkeert naar haar dorp Heartcross. Het plan is er twee weken te blijven maar al snel realiseert ‘Flick’ zich dat ze helemaal niet terug wil naar Londen. Ze vertrok ooit met goede reden, een reden die Fergus veel verdriet deed. Veel tijd om er over na t denken is er niet als het dorp in een noodsituatie terecht komt en er gehandeld moet worden. Heerlijke feelgood!

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven… (Bron: omslag)

De make-over | Tessa Bailey (biebboek)

Over Georgie, de jongste van het gezin die nooit serieus genomen wordt en haar baan als professioneel clown helpt niet. Al zolang ze zich kan herinneren is ze verliefd op Travis, die haar blijft zien als het kleine zusje van. Als Travis door een blessure moet stoppen met de sport is het Georgie die hem, ontwapenend als ze is, uit zijn depressie trekt. Als ze een zakelijke afspraak maken om elkaar verder te helpen, wordt dat nog best ingewikkeld. En sexy, dat ook…

Georgies familie heeft een goedlopend renovatiebedrijf, maar tot verdriet van haar ouders heeft zij besloten een ander pad te kiezen. Zij organiseert kinderpartijtjes en verjaardagsfeestjes en maakt anderen graag aan het lachen. En… ze is vastbesloten om een vrouw van de wereld te worden!
Stap 1: een nieuwe opzet voor het bedrijf (een website die iets minder oudbollig is, misschien?)
Stap 2: een heel nieuwe garderobe (en leggings zijn ook gewoon broeken)
Stap 3: snel de ‘looks’ aanpakken (doen mensen nog aan ontharen?)
Stap 4: de markt op! (en stop met die verliefdheid op Travis Ford!)
Je leven opnieuw inrichten betekent ook de waarheid onder ogen zien: Georgie heeft al in eeuwen geen date meer gehad. En wie is er nu beter geschikt om haar imago op te vijzelen dan de plaatselijke sportheld en favoriet van de roddelbladen? Tijd voor actie! (Bron: omslag)

Vakantievlinders | Vannessa Thuyns (biebboek)

Zin in een beetje vakantiegevoel? Dan is deze feelgood met drie korte verhalen een aanrader. Je reist met Lisa naar Vlieland, met Josefien naar Napels en de reis eindigt met Simone in Königsleiten. Mijn favoriet: Napels!

Vlieland:
Lisa durft de ‘zeilreis voor vrijgezelle dertigers’ niet af te zeggen. Het was immers een gul cadeau van haar familie. Eenmaal op het schip op weg naar Vlieland probeert ze met man en macht alle single mannen te ontwijken. Kan ze dat een week lang volhouden?
Napels:
Josefien hoopt in het mooie Napels te kunnen ontspannen, maar haar beste vriendin blijkt haar uitgenodigd te hebben voor een compleet andere reden. Josefien probeert zich staande te houden, dus verliefd worden op de sexy hoteleigenaar is absoluut geen optie…
Tirol:
Simone is na een traumatische ervaring nooit meer in de buurt van de skipiste geweest. Omdat haar vriendinnen zo aandringen, besluit ze de wintersport nog één kans te geven. Zo slecht treft ze het niet in Tirol met een aantrekkelijke skileraar, maar dan slaat het noodlot toe en kan Simone niet anders dan spijt hebben.
(Bron: omslag)

Reminders of him (herinneringen aan hem) | Colleen Hoover (biebboek)

Over Kenna die nadat ze haar straf uitzat, terugkeert naar de plek waar haar dochter Diem woont. De dochter die ze kreeg met Scotty en die ze bij haar geboorte moest afstaan aan de ouders van de overleden Scotty. Ze is vastbesloten er alles aan te doen om contact met haar dochter te krijgen. Ledger lijkt dé connectie te zijn. Maar wat moeten ze met de gevoelens die ze voor elkaar hebben. Ingewikkeld, aangrijpend, mooi!

Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie