Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #49 foto

All you can read #49: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #49?

All you can read #49

Vol verwachting | Madelein Kerseboom (biebboek)

Over Anouk die volop geniet van haar single leven en de reizen die ze maakt als purser bij KLM. Na een one night stand waar ze met volle teugen van heeft genoten, blijkt ze een paar weken later zwanger te zijn. Help! Hoe moet ze het haar zus vertellen die maar niet zwanger wordt en het zo graag wil. Wat volgt zijn maanden waarin oude wonden worden geheeld, nieuwe inzichten en relaties ontstaan en waarin uiteindelijk een lief klein baby’tje wordt geboren.

De twee zussen Anouk en Hanne Jacobs hebben een hechte band, maar zijn compleet verschillend. Anouk vliegt de hele wereld over als purser bij KLM. Ze geniet van haar vrijheid en leeft een avontuurlijk bestaan. Hanne is al jaren samen met Bas. Ze zijn getrouwd en willen dolgraag een kindje. Maar een zwangerschap blijft uit en Hanne en Bas starten noodgedwongen met ivf. Dan blijkt Anouk zwanger te zijn van een man met wie ze één nacht heeft doorgebracht na een feest op Mambo Beach, en de zussenband komt flink onder druk te staan. Wat moet Anouk met een zwangerschap? Wil ze het kindje eigenlijk wel houden? En kan Hanne ermee omgaan dat haar onverantwoordelijke zus wél zwanger is? (Bron: omslag)

Een onverwachte zomer | Marjoleine Tel (online bibliotheek)

Over Linda die nu ze gescheiden is, voor een camping op de Veluwe kiest als plek om de vakantie met haar zoontjes door te brengen. Hoewel ze eigenlijk helemaal geen zin heeft in ‘het leed dat kamperen heet’, merkt ze al snel dat het ook zijn charmes heeft. Een hele charmante camping-eigenaar bijvoorbeeld… De vaste gasten hebben allerlei regeltjes en gekke gewoontes waar Linda vaak niet van plan is zich aan te houden. Leuk hoor! Op naar deel 2 uit deze serie.

Een onverwachte zomer is het eerste deel van de serie Campinggeluk. Een heerlijke roman vol humor en verwikkelingen gesitueerd op een bosrijke camping op de Veluwe. Kamperen? You love it, or you hate it. Wendy komt met haar familie al jaren met veel plezier op camping De Zandrand. Ze is dol op het buitenleven, de wekelijkse bingo en de gezelligheid. Linda houdt meer van een luxe vakantiehuisje in Italië, maar de oude stacaravan naast Wendy is het enige wat ze zich na haar scheiding kan veroorloven. De twee tegenpolen Wendy en Linda leren elkaar steeds beter kennen en ze blijken meer gemeen te hebben dan ze dachten. Niet in de laatste plaats door hun gedeelde interesse: campingdirecteur Martin, die zijn eigen reglement dreigt te overtreden. (Bron: www.bol.com)

Bruiloft op slippers | Marjoleine Tel (online bibliotheek)

Deel 2 uit de campinggeluk-serie. Inmiddels is Linda bij Martin ingetrokken en woont ze fulltime op de camping. Dat gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Ex Frits legt zich er niet zomaar bij neer en alle veranderingen die Linda op de camping wil doorvoeren, stuiten op weerstand van de vaste gasten. Ondertussen nadert de ‘bruiloft op slippers’ wat ook voorbereiding vraagt en spanningen oplevert. Leuk weer! Binnenkort door met (het laatste) deel 3.

Het nieuwe campingseizoen begint en iedereen heeft er zin in. Vooral met de bruiloft in het vooruitzicht! Linda is dolgelukkig dat ze met haar twee zonen bij haar nieuwe grote liefde, campingdirecteur Martin, is ingetrokken. Maar haar nieuwe leven is behoorlijk wennen. Op Wendy, die haar zwangerschapsverlof op de camping doorbrengt, kan ze ook niet altijd rekenen. In de rustige winterperiode heeft Linda van alles bedacht voor de camping. Wat meer luxe kan geen kwaad, vindt ze. Maar de campinggasten… (Bron: onlinebibliothtek.nl)

 

De zoete verleiding van Emerald Cove | Holly Martin (biebboek)

In deel 3 uit de Jewel Island serie gaat het over zus Skye die eindelijk rust heeft gevonden en een succes maakt van ‘Cones at the cove’ en het familiehotel. De los-vast relatie met Jesse begint haar op te breken. Ze wil zoveel meer dan dat. Maar wil Jesse dat ook? Ze hebben allebei nog de nodige stappen te zetten en er is nog het nodige te bespreken, om rekening mee te houden en op te lossen. Gaat het ze lukken?

Skye en Jesse in ‘De zoete verleiding van Emerald Cove’ van Holly Martin kennen elkaar al jaren: ze zijn buren geweest, beste vrienden en ze waren zelfs kort getrouwd. Het contact is al een tijdje verwaterd, maar nu Skye met haar zussen het familiehotel op Jewel Island runt, komt ze Jesse weer tegen. Skye wil hem eindelijk vertellen wat ze voor hem voelt, maar durft ze haar hart weer open te stellen voor Jesse? (Bron: omslag)

Grenzeloos genieten | Marjoleine Tel (online bibliotheek)

In deel 3 uit de campinggeluk-serie krijgt Linda het zwaar te verduren. De broer van Martin belandt na een ongeluk in coma en Martin vliegt naar Australië om hem te steunen. Linda staat er grotendeels alleen voor, ook als drie caravans uitbranden. Ook die van haar ex Frits. Frits maakt maar wat graag gebruik van de lange afwezigheid van Martin en zoekt toenadering. Eenmaal terug duurt het even voor alle opgekropte issues zijn uitgesproken. Is er meer dan het leven op en voor de camping?

Linda bruist van de ideeën voor het nieuwe seizoen op camping De Zandrand. Maar alles loopt anders wanneer Linda’s man en campingeigenaar Martin halsoverkop naar het buitenland vertrekt om zijn broer bij te staan, die een ongeluk heeft gehad. Tot overmaat van ramp breekt er ook brand uit op de camping, waarbij de caravan van vriendin Wendy verloren gaat. De Zandrand is in rep en roer. Wanneer Frits zijn hulp aanbiedt, voelt Linda de oude aantrekkingskracht tussen hen weer bovenkomen. Ook Wendy stroopt haar mouwen op en twijfelt of Linda wel geschikt is om een camping te runnen. Als Martin thuiskomt blijkt zijn meegereisde broer over een scherpe blik te beschikken. Hij zet Linda, Martin én alle campinggasten voor het blok: hoe blijft campinggeluk voor altijd? (Bron: onlinebibliothtek.nl)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord