Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #37 omslag

All you can read #38: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #38?

All you can read #38

Het begon met een lach | Kelly Moran

Over schuchtere, beschadigde en kwetsbare Ella die dit keer doelwit is van de koppelpraktijken van de dragonders. Of ze nu wil of niet, ze wordt gekoppeld aan sexy brandweerman Jason. Jason die bindingsangst heeft maar toch niet bestand lijkt tegen Ella. Ze vallen als een blok voor elkaar, maar wat als er enkele lang bewaarde geheime uitkomen?

Ella Sinclair voelt zich soms onzichtbaar. En ja, daar zou ze graag verandering in brengen. Maar nu even niet. Nu zou ze heel graag onzichtbaar zijn. Omdat ze in het vizier van de O’Grady-dames is gekomen. Het zogenaamde drakentrio regeert het stadje Redwood niet enkel met haverkoekjes maar ook met ijzeren vuist, en koppelt iedereen aan wie ze maar kunnen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, koos het trio Jason Burkwell voor haar uit. Ella slaagt er nauwelijks in om twee samenhangende woorden uit te brengen in de buurt van deze sexy brandweerman. Dit kan alleen maar fout gaan… (Bron: omslag)

Tot aan de zon en terug | Jill Mansell

Over Didi die na dertien jaar haar eerste liefde Shay weer ziet, als gast in haar eigen hotel. Hoewel ze er niet aan wil, ze is tenslotte verloofd, lijken de gevoelens er nog altijd te zijn. Ook bij Shay. En dan zijn er nog de gebeurtenissen en geheimen van toen en de vader van Shay die ongeneeslijk ziek is. Een heerlijk boek van Jill, met allerlei fijne personages, zoals altijd eigenlijk.

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht. (Bron: omslag) 

Wedden dat ik blijf | Marijke Vos

Over Debby die (samen met haar zus) tot de conclusie komt dat ze de stad zat is. Ze vertekken naar een klein Brabants dorpje om een compleet ander leven op te bouwen. Inburgeren is nog niet zo eenvoudig maar Deb is vastbesloten om een succes te maken van haar alpaca-boerderij. En dan is Sjoerd er ook nog, een hele leuke dierenarts… Heerlijke feelgood!

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt – waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij! Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en onverwachte verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

De zevende zus | Lucinda Riley 

Eindelijk tijd gevonden om de zevende zus te lezen. Het dikste boek tot nu toe in deze serie. Heel eerlijk; ik vond het wat tegenvallen en hoop dat het laatste boek, over Pa Salt, voor een verrassend einde van de populaire serie gaat zorgen.

De zevende zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen… (Bron: omslag)

Gelukkig op Ibiza | Aline van Wijnen

Over Maud die vastbesloten is een rijke man aan de haak te slaan om zo het leven te kunnen leven waar ze al zo lang van droomt. Niet zomaar een rijke man, maar wel een waar ze van houdt en hij van haar. Chris is de perfect kandidaat maar Chris wil zich hoe dan ook niet binden. Zal de tijd die ze samen doorbrengen dat veranderen of blijft Maud achter met een gebroken hart?

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt. Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord