Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #37 foto

All you can read #37: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #37?

All you can read #37

Liefs uit Ibiza | Iris Visser

Over Eva die een deel van haar jeugd doorbracht op Ibiza, bij de strandtent van opa en oma. Als haar nichtje vertelt dat de strandtent het zwaar heeft, gaat Eva gelijk die kant op om te helpen. Al snel blijkt dat opa en oma hebben getekend voor een wurgcontract in een poging te redden wat er te redden valt. Eva is woest en gaat dit hoe dan ook oplossen. En dan is daar woest aantrekkelijke Elias. Wat is zijn connectie met het wurgcontract? En is er sprake van échte liefde?

Eva koestert warme herinneringen aan de vele zomers die ze als kind en puber al dan niet werkend in de strandtent van haar familie op Ibiza doorbracht. Dus wanneer ze door haar nichtje wordt gebeld met het nieuws dat het bedrijf van hun grootouders in zwaar weer verkeert en ze haar hulp goed kunnen gebruiken, hoeft ze niet lang na te denken. Met een studie bedrijfseconomie op zak en een aantal vrije maanden tot haar beschikking, springt ze op het vliegtuig in de goede hoop iets bij te kunnen dragen en wellicht wat van de Spaanse zon te kunnen genieten. Tijdens een van haar eerste avonden op het eiland, die ze met haar nichtje dansend doorbrengt in een hippe club, ontmoet ze de knappe Elias. Na een heerlijke avond, zijn nummer op zak en een date in het vooruitzicht lijkt haar werkvakantie opeens zomaar een romantische wending te krijgen. Totdat ze een aantal dagen later, eerder dan verwacht en onder heel andere omstandigheden, opeens oog in oog staan. Ontsteld komt ze tot de ontdekking dat haar droomman een uiterst mensonterende kant blijkt te hebben, en dus besluit ze stellig ver bij hem uit zijn buurt te blijven. Maar de vraag is of oprechte aantrekkingskracht zich op het zwoele, zomerse eiland makkelijk laat negeren… (Bron: Kobo.com)

De kleine theetuin in de duinen | Anne West

Over nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa die altijd onafscheidelijk waren. Tot Rosa verliefd werd op Cas, de vriend van Fleur. En hij op haar. Als Rosa en Cas voor elkaar kiezen stort de wereld in voor Fleur. Vlak na het openen van de 3e patisseriewinkel ziet Fleur het niet meer zitten. Als opa Leen vanaf Texel een noodkreet stuurt, besluit Fleur haar leven daar opnieuw te willen inrichten. Gaat dat zomaar lukken?

Nichtjes en zakenpartners Fleur en Rosa zijn altijd heel close geweest, tot er een man tussen kwam. Rosa werd smoorverliefd op Fleurs vriend Cas en Cas voelde hetzelfde. Ze zijn nu samen, maar hun geluk heeft een prijs: hun vriendengroep staat volledig aan Fleurs kant en de sfeer tussen de nichtjes is akelig onderkoeld. Bij de opening van de derde vestiging van hun patisserie in Amsterdam voelen Fleur en Rosa allebei dat er iets niet goed zit. Ze weten niet hoe ze dit moeten doorbreken, dus als ze ieder een brief van hun opa krijgen waarin hij schrijft dat zijn bakkerij op Texel in zwaar weer verkeert, besluiten ze los van elkaar om daarheen te gaan. Op Texel komen ze elkaar weer tegen… en kun kunnen ze elkaar niet meer ontlopen. (Bron: omslag)

Betoverend Toscane | Annemarie Berkelaar

Over zeven vrouwen die naar Italië reizen voor een beeldhouwcursus in Toscane. Stuk voor stuk hebben ze zo hun struggles die ze met elkaar delen. Al snel ontstaan er vriendschappen voor het leven. Hoewel ik de schrijfstijl wat tuttig vind, is het wel een boek dat je wil doorlezen én waardoor je zin krijgt in een reisje naar Toscane…

Zeven Nederlandse vrouwen gaan in ‘Betoverend Toscane’ van Annemartien Berkelaar op beeldhouwcursus op een landgoed in Italië, ieder met een ander doel. Zo is er de 28-jarige Chloë, op zoek naar de liefde van haar leven, terwijl de 35-jarige Baukje juist vlucht voor haar opdringerige ex. Fenna kampt met een legenestsyndroom en Suzan verloor onlangs haar man, waardoor ze haar zin in het leven kwijt is. Tot slot is er Anouk, die niets liever wil dan haar hart volgen, maar nog koudwatervrees heeft. In deze feelgoodroman van Annemartien Berkelaar krijgen lezers er vijf nieuwe vriendinnen bij en wanen ze zich een paar heerlijke uren in Toscane. (Bron: omslag)

Het kleine café in Kopenhagen | Julie Caplin

Over Kate die, na een teleurstelling op het werk, de kans krijgt zich te bewijzen. Voor ze het weet reist ze met een stel journalisten naar Kopenhagen om ‘hygge’ te ervaren. Het wordt een intense week in alle opzichten. En Hoewel Ben eerst een hork leek, ontdooit hij gaandeweg en kan Kate er niet langer omheen: ze vindt hem leuk. Heerlijk boek!

Wanneer een belangrijke promotie voor haar neus wordt weggekaapt – nota bene door haar vriendje – ziet Kate het even niet meer zitten. Maar dan krijgt ze een nieuwe kans om zich te bewijzen. Voor een Deens warenhuis mag ze een persreis naar Kopenhagen organiseren! Het blijkt echter nog niet mee te vallen om iedereen in haar groep in het gareel te houden. Vooral Ben niet, een journalist die haar voortdurend dwarszit maar die ze tot haar eigen ergernis toch heel erg leuk vindt. Gelukkig kan ze elke dag even uitpuffen in een knus cafeetje, waar ze de ontspannen Deense manier van leven, hygge, ontdekt en zich steeds vaker begint af te vragen of ze eigenlijk wel zo gelukkig is met haar hectische Londense leven… (Bron: omslag)

Doe en denk als De Kleine Prins | Stéphane Garnier

“Alle volwassenen zijn ooit kind geweest, maar slechts een enkeling herinnert zich dat nog.” Deze zin vat mooi samen waar dit boek over gaat. Over de onbevangenheid en zorgeloosheid van het kind zijn en hoe je dat terug kunt vinden om de regie over je leven terug te pakken. Mooi vormgegeven ook!

Van de legendarische Kleine Prins kunnen we veel leren. Bestsellerauteur Stéphane Garnier laat met veel humor zien hoe inspirerend dit beroemde personage uit de Franse literatuur is. In ‘Doe en denk als De Kleine Prins’ laat Stéphane Garnier je kennismaken met de levenslessen van dit fenomenale personage uit de Franse literatuur. Laat je inspireren door de Kleine Prins en trek je minder aan van wat anderen van je vinden, neem de tijd om te leven en accepteer dat je mensen soms niet begrijpt. Pas de grootse principes van deze tijdloze held toe. Je leven zal kalmer worden en je zult je vrij voelen om te zijn wie je bent. De Kleine Prins helpt je je weg te vinden in een wereld die maar doordraait. Bestsellerauteur Stéphane Garnier staat bekend om zijn luchtige humor en schreef eerder het succesvolle ‘Doe en denk als een kat’.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord