Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #31 foto

All you can read #31: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #31?

All you can read #31

Ontmoeting in het Kustcafé | Sue McDonagh

Alleenstaande moeder Jo werkt in het Kunstcafé en komt maar net rond. Dan rijdt Ed haar fiets, haar enige vervoersmiddel, plat. Eds reputatie is voor Jo reden om afstand te houden, hoewel ze zich duidelijk tot hem aangetrokken voelt. En hij is zo leuk met zoontje Liam… Kunnen ze het verleden laten voor wat het is?

Zou jij een bad boy met een leren jack en een vintage motor een kans geven? Dat is de vraag die alleenstaande moeder Jo Morris zich moet stellen als ze tijdens een fietstochtje door het regenachtige Welshe landschap door Ed Griffiths, de lokale motormonteur, wordt aangereden. Jo werkt in het Kunstcafé en is zich maar al te bewust van de vele geruchten die de ronde doen over Eds reputatie. Maar hoewel hij zeker geen engel is, heeft Ed iets prettigs over zich heen zich dat Jo maar moeilijk kan negeren. En als ze hem beter leert kennen en ziet hoe hij omgaat met haar zoontje Liam, begint ze zich af te vragen of Ed meer in zijn mars heeft dan alleen maar de bad boy uithangen. (Bron: omslag)

Het huis met de blauwe luiken | Michelle Visser

Over Loes die haar luxe leventje in Nederland verruilt voor een vervallen huis in een dorpje in Frankrijk. Nadat ze ontdekte dat haar man haar bedroog, de perfecte stap voor een nieuw leven. Maar eerst moet dat huis flink verbouwd worden om als chambres d’hôtes te kunnen doorgaan. Je waant je in zomers Frankrijk met al haar charmes.

Als Anneloes Beekman ontdekt dat haar rijke en succesvolle echtgenoot vreemdgaat, verlaat ze hem en hun luxe ­leventje in Wassenaar. In een opwelling koopt ze een ­vervallen huis met blauwe luiken in midden-Frankrijk om er een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar na de eerste euforie loopt ze tegen de harde werkelijkheid aan: het huis moet intensief verbouwd worden, en zelf kan ze amper een schroef van een spijker onderscheiden. Gelukkig maakt ze gemakkelijk vrienden. Met hulp van de Nederlandse klusjesman Sjoerd, de Franse kokkin Georgette en nog meer kleurrijke streekgenoten weet ze een nieuw bestaan op te bouwen. In de zomervakantie komen haar ouders en vriendinnen uit Nederland logeren, en dan beseft Anneloes pas goed hoe ingrijpend haar leven is veranderd. Het Franse platteland vraagt om aanpassing en soms is het lastig om de charme te blijven inzien van de stilte en eenzaamheid, de elektriciteit die regelmatig uitvalt en de grote spinnen in huis. Lukt het Anneloes om van haar Franse droom een succes te maken, of was haar vertrek uit Nederland een grote vergissing? (Bron: omslag)

The last song | Nicolas Sparks

Tranentrekker alert! En dat heb ik niet snel. Onmogelijk om weg te leggen ook. Net als (veel van) zijn andere boeken is dit boek van Nicholas Sparks weer prachtig. Zijn boeken worden dan ook niet voor niets regelmatig verfilmd. Over volwassen worden, omgaan met tegenslagen en eerste liefdes die de wereld op z’n kop zetten.

Drie jaar na de scheiding van Ronnies ouders vindt haar moeder dat Ronnie en haar broer een zomer bij hun vader moeten doorbrengen. Voorheen een succesvol concertpianist, slijt hun vader nu zijn dagen in Wilmington, een rustig dorpje aan het strand, waar hij zijn tijd steekt in het maken van kunst voor de plaatselijke kerk. Ronnie is nog steeds boos om het vertrek van haar vader. Ze keert zich van hem af en verkent in haar eentje de omgeving. Op het strand ontmoet ze Will Blakelee, die als vrijwilliger bij het aquarium werkt. In eerste instantie moet Ronnie niks van zijn versierpogingen weten, tot hij haar helpt met het beschermen van de schildpadeieren op het strand. Langzaam bloeit er toch iets op, maarde zorgeloze zomerliefde lijkt gedoemd wanneer van zowel Ronnies vader als van Will een groot geheim aan het licht komt. (Bron: omslag)

Een lucht vol Franse dromen | Michelle Visser

Het vervolg op ‘Het huis met de blauwe luiken’. Loes heeft de verbouwing achter de rug en gasten beginnen te komen. Terwijl ze zich bezighoudt met zorgen voor de mensen om haar heen en met de vraag hoe ze meer inkomen kan genereren, is daar een gast die haar verleidt tot een kort avontuurtje. Zou er dan toch weer liefde mogelijk zijn?

Anneloes Beekman doet er alles aan om van haar chambree d’hôtel bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuis voelt in haar nieuwe omgeving, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich af of ze Ches Loes ooit winstgevend zal kunnen maken. Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook altijd op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in de geschiedenis van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven… (Bron: omslag)

De Ierse erfenis | Karen Swan

De zussen Ottie, Pip en Willow krijgen na de dood van hun vader te horen dat Willow het kasteel erft. Een kasteel dat vanwege de staat verkocht moet worden. Het zorgt voor spanningen terwijl er ook nog allerlei weggestopte geheimen naar de oppervlakte komen. Dit alles speelt zich af in het ruige, prachtige landschap van de Ierse kust.

De zussen Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij? Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar ouders en zussen. Als ze vervolgens aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dit dan ook een poging tot wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip – die hun eigen plannen in duigen zien vallen – tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen en Ottie neemt een beslissing die levens zou kunnen ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen… Liefde, familie en diep weggestopte geheimen zorgen voor opschudding aan de toch al stormachtige Ierse kust, waar de ruige kliffen de perfecte achtergrond vormen voor dit meeslepende verhaal. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie