Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #26 foto

All you can read #26: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #26?

All you can read #26

Het geschenk van Happiness | Holly Martin

Vorig jaar kreeg ik al deel 1 en nu las ik deel 2: Het geschenk van Happiness. Dit keer gaat het over Ruby, de vriendin van Willow die we nog kennen uit deel 1. En over Jacob, ook een bekende uit deel 1: de broer van Andrew waarmee Ruby al een paar leuke nachten doorbracht. De vraag is of het daarbij blijft of dat er toch meer in zit…

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er ook en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze al verliefd geworden op het kustdorpje. Maar ze is die zomer niet alleen gevallen voor het dorpje. De charmante kunstenaar Jacob maakte haar tijd in Happiness ook heel bijzonder. Ruby probeert zich te focussen op haar winkeltje, maar dat is nog niet zo makkelijk…

Droomvakantie | Sarah Morgenthaler

Ok, nu wil ik net als Zoey ook naar Alaska. Naar Moose Springs om precies te zijn en dan sowieso naar het café van Graham, de ‘Tourist Trap’. Wat een heerlijk boek! Over Zoey die na heel lang sparen haar droom waarmaakt met een reis naar Alaska. En waar ze als een blok valt voor nukkige Graham. En hij voor haar. Heerlijke feelgood!

Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs de enige die rustig aan een tafeltje zit met haar boek… Twee weken in Alaska is niet de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Een blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Maar wanneer een goede daad haar Grahams leven in schiet, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska.

Pain au chocolat | Ellen de Vriend

Wat begint als een geschreven versie van een aflevering ‘Ik vertrek’, neemt een verrassende wending. Over Nadine en Mark die samen met hun dochters naar Frankrijk verhuizen. De verbouwing verloopt voorspoedig als een oude bekende van Nadine opduikt. Vanaf dan neemt het verhaal een andere wending die in niets lijkt op de TV-serie…

Nadine en Mark hebben genoeg van alle verplichtingen en het gehaast in Nederland en vertrekken met hun vier dochters naar de Franse Auvergne. Daar hebben ze een kleine camping op het platteland overgenomen, omgeven door weilanden, heuvels en bossen. Er ligt een prachtig leven in het verschiet, maar er moet nog veel gebeuren. De oproep om een paar weken mee te helpen tegen kost en inwoning, levert een gezellige groep op. Maar dan meldt zich een nieuwe vrijwilliger en Nadine krijgt de schrik van haar leven. Ze kent hem en weet waarvoor hij komt. Het gaat om een gebeurtenis die ze altijd voor Mark heeft verzwegen. En dat wil ze graag zo houden…

De geheime vrouw | Gill Paul

Heden en verleden komen samen als Kitty, woest op haar man, naar Amerika reist. Naar de blokhut die haar grootvader haar heeft nagelaten. Je leest het aangrijpende legvensverhaal van grootvader Dimitri en zijn grote liefde Tatjana. In het nu voegt Kitty alle puzzelstukjes samen over het verhaal van opa en haar eigen toekomst.

1914 In Rusland heerst grote onrust, en het gezin van Tsaar Nicolaas 11 gaat een onzekere toekomst tegemoet. Groothertogin Tatiana wordt desondanks verliefd op de cavalerieoffi cier Dmitri, maar hun liefde – en levens – komen in gevaar als de gebeurtenissen een catastrofale wending nemen…
2016 Na een hartverscheurende ontdekking vlucht Kitty Fisher van Londen naar het afgelegen huisje van haar overgrootvader in Amerika. Hier, aan de oevers van Lake Akanabee, vindt ze een spectaculair hangertje met juwelen, dat haar leidt naar een lang begraven familiegeheim…

Tussen hoop en liefde | RaeAnne Thayne

Over Claire die nadat ze is verlaten door haar man (voor een jongere vrouw) die met haar kinderen een nieuwe draait vindt en druk is met haar kralenwinkel. En dan is Riley ineens terug in Hope’s Crossing, het irritante broertje van haar jeugdvriendin. Maar is hij nog wel zo irritant… Claire en Riley raken beiden betrokken bij een ernstig auto-ongeluk waarbij het nichtje van Riley omkomt. Vinden ze steun bij elkaar?

Nadat haar man haar heeft verlaten voor een jongere vrouw blijft Claire Bradford achter met twee jonge kinderen en een eigen bedrijf. Tijd voor iets anders heeft ze niet, ook niet voor haar jeugdvriend Riley McKnight, die na jaren weer is opgedoken in haar leven en haar wel érg vaak opzoekt.Dan wordt hun stadje opgeschrikt door een ernstig auto-ongeluk, waarbij Claire gewond raakt en Rileys nichtje omkomt. Riley voelt zich verantwoordelijk voor het ongeluk en wordt verteerd door schuldgevoel. Hij sluit zich voor iedereen af. Alleen Claire weet nog een beetje tot hem door te dringen, maar of dat genoeg is?

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord