Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #25

All you can read #25: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #25?

All you can read #25

Blauwdruk van geluk | Petra Kruijt

Een feelgood met een leuke insteek. Avy (of eigenlijk Navy) werd geboren tijdens filmopnames. Nu, 28 jaar later, probeert ze zelf een acteerrol te bemachtigen, terwijl ze ondertussen haar geld verdient als kamermeisje. Dan ontmoet ze Raoul, de neef van haar baas. Hij vindt haar perfect voor een rol in zijn film. Of loopt het anders?

De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht? ‘Blauwdruk van geluk’ is een eerlijke feelgoodroman over bittere glamour.

Oost west thuis best | Linda Holmes

Over Evvie die een jaar geleden weduwe werd. Iedereen denkt dat ze rouwt, maar er speelt iets anders dat ze liever geheim houdt. Ook voor haar beste vriend Andy. En dan is daar Dean die het appartement naast haar huis huurt. De ooit succesvolle honkbalspeler heeft ook zo zijn issues. Samen zetten ze voorzichtig stapjes vooruit.

Oost west, thuis best – maar niet voor Evvie Drake. Het is een jaar geleden dat Evvies man plotseling overleed. Haar beste vriend Andy denkt dat ze rouwt, en Evvie laat hem in die waan – maar eigenlijk weet ze niet wat ze met het geld en het grote huis aan moet. Dean Tenny was ooit topsporter, maar zijn ster is gevallen. En hij kan niet eens aan zichzelf uitleggen hoe het komt. Andy stelt voor dat Dean bij Evvie komt wonen, in het appartement aan de achterkant van haar huis. Evvie stemt in, maar ze spreken één ding af: Dean vraagt niet naar Evvies man, en Evvie vraagt niet naar Deans mislukte carrière. Een duidelijke regel, maar gek genoeg worden regels altijd verbroken… Kunnen Evvie en Dean over hun verleden heenstappen en aan iets nieuws beginnen?

Mijn belofte aan jou | Colleen Hoover

Over Graham en Quinn die elkaar ontmoeten terwijl ze ontdekken dat hun partners met elkaar vreemd gaan. Nooit konden ze toen vermoeden dat ze later met elkaar trouwen. Terwijl de hoofdstukken elkaar afwisselen van toen naar nu, leef je mee met de ongewenste kinderloosheid en wat dat met de relatie doet. Prachtig geschreven!

‘Mijn belofte aan jou’ van bestsellerauteur Colleen Hoover gaat over Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners een affaire met elkaar hebben. Zes maanden later krijgen ze zelf een relatie. Dan gaat deze roman fast-forward naar zes jaar later: de relatie van Quinn en Graham kent ook hobbels. Hoe perfect hun liefde ook is, het zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Hun belofte aan elkaar komt onder druk te staan. Maar van breken is geen sprake, als het aan Graham ligt. Colleen Hoover schreef met ‘Mijn belofte aan jou’ een roman die ontroert en aan het denken zet.

Cinder & Ella | Kelly Oram

Ella overleeft een zwaar auto-ongeluk. Haar moeder niet. Noodgedwongen moet ze intrekken bij haar vader (en zijn gezin). Uiteindeljk neemt ze weer contact op met Cinder, haar blogvriend. Stap voor stap wordt het leven van Ella weer beter. Maar wat als Cinder (een beroemde acteur) en Ella elkaar ontmoeten. Eind goed al goed of…?

Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

De jongen, de mol, de vos en het paard | Charlie Mackesy

Zucht… wat een prachtig boek. In alle opzichten zo anders dan anders. Het staat vol met wijze levenslessen en prachtige tekeningen. Echt een genot om dit bijzondere boek te lezen. En nog eens, en nog eens… Een aanrader! Als cadeautje voor jezelf of voor iemand anders.

‘Wat wil jij worden als je groot bent?’ vroeg de mol. ‘Lief,’ zei de jongen. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is een moderne fabel voor jong en oud. De 100 illustraties en de poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen de jongen en de drie dieren. De universele lessen die ze samen leren zijn stuk voor stuk levenswijsheden. De Nederlandse editie van ‘The Boy, the Mole, the Fox and the Horse’ is prachtig vertaald door Arthur Japin, waardoor de teksten nog dichterbij komen. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord