Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #2

All you can read #2: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Afgelopen maand kreeg ik voor mijn verjaardag een iPad mini en nu lees ik dus ook e-books. Kijk je mee naar mijn lijstje in deze All you can read #2?

All you can read #2

De zeven zussen – Parel (deel 4) | Lucinda Riley

Zus vier, Cece, vind ik tot nu toe de minst leuke zus. Ik weet het niet, ik vind haar niet sympathiek of zo. Heel benieuwd wie dit nog meer zo ervaart. Neemt niet weg dat ik ook dit boek weer in rap tempo uitlas. O en ik moet wel toegeven dat het verloop van de boeken voorspelbaar is inmiddels; ieder boek switcht tussen heden en verleden op precies dezelfde manier. Door naar boek 5!

CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen. Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

De zeven zussen – Maan (deel 5) | Lucinda Riley

Het vijfde, en voor nu laatste, deel van internationale bestseller De zeven zussen las ik weer in no time uit. Twiggy is denk ik de liefste zus van allemaal met een enorm groot hart voor dieren. Het is ook de zus met een gave zoals dat wordt genoemd; ze ervaart, voelt en ziet dingen die jij en ik over het algemeen niet waarnemen. Helaas is het voor nu even klaar met de zussen en moeten we wachten op de laatste zus, Electra. Kom maar door!

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie.

De Lavendeltuin | Lucinda Riley

Collega Nynke gaf met dit boek nadat ze het tegenkwam op de tafel met boeken die te koop zijn (‘afgeschreven’ materialen uit de bibliotheek). Uiteraard las ze het eerst zelf en zoals ze al aangaf: het verloop van het verhaal is exact gelijk als de boeken over de zeven zussen. Emilie had zomaar de zevende zus kunnen zijn.

Frankrijk, 1998. Emilie staat er na het overlijden van haar moeder helemaal alleen voor. Als laatste telg van het ooit roemrijke De la Martinières-geslacht erft ze naast het familiechateau ook een loden last van hoge verwachtingen en familieverplichtingen. Als ze een bundel handgeschreven gedichten van ene Sophia vindt, grijpt ze de kans om meer te weten te komen over het verleden van haar familie. De gevolgen van die impulsieve daad zullen de daaropvolgende jaren van haar leven bepalen. 

Het paradijs | Suzanne Vermeer

Ik heb al best een aantal boeken van Suzanne Vermeer gelezen. Dit keer koos ik in de Online Bibliotheek voor Het paradijs. Zoals we van Suzanne Vermeer gewend zijn: spannend en leest lekker vlot weg. Eens kijken welke boeken er nog meer zijn van Suzanne die ik nog niet ken.

Wanneer Liza Roozenboom lange tijd niks hoort van haar zoon Mark, die op vakantie is op het eiland Corfu, begint ze zich zorgen te maken. Het is niets voor de anders zo betrouwbare Mark om niet eens te reageren op de berichtjes die zijn moeder hem stuurt. Haar onrust neemt alleen nog maar toe wanneer ze Marks beste vriend Fedde spreekt. Fedde vertelt haart dat Mark een meisje heeft ontmoet met wie hij is gaan backpacken. Sindsdien lijken Mark en deze Thera in het niet te zijn verdwenen. Hoewel iedereen in haar omgeving zegt dat er niks aan de hand is, dat Mark gewoon verliefd is en geen tijd heeft voor zijn moeder, kan Liza dat niet geloven. Mark zou haar nooit zomaar buitensluiten, er moet iets aan de hand zijn. Ten einde raad besluit ze zelf naar Corfu te gaan, in de hoop een spoor te vinden van haar verdwenen zoon. Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Stromboli | Saskia Noort

De boeken van Saskia Noort vind ik tot nu toe altijd geslaagd. Zo ook dit boek weer: Stromboli. Zo geschreven dat je je in Sara, slachtoffer van een verkrachting, kunt verplaatsen. Dat wat ze op 14-jarige leeftijd heeft geprobeerd weg te stoppen, is er nog altijd en is bepalend voor de invulling van haar leven.

Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten. Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan. Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen? 

 

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie