Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #14 foto

All you can read #14: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt leest ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #14?

All you can read #14

Bonuskind | Saskia Noort

Hoe dappere 15-jarige Lies op onderzoek uitgaat als haar moeder overlijdt. Ze zeggen zelfmoord maar Lies denkt daar anders over. De uitkomst? Die zal ik niet verklappen maar dit boek is tot het einde spannend én biedt een onverwachte ontknoping…

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Finding it | Cora Carmack

Pittig typje wel, die Kelsey. Mysterieuze en stoere Hunt is er niet van onder de indruk. Allebei hebben ze zaken uit het verleden te verwerken en daar lijkt geen ontkomen aan als ze samen reizen en nader tot elkaar komen. Behalve dat je wil blijven lezen, is dit boek ook sexy te noemen.

Kelsey Summers is nogal verwend en eenzaam. Ze weet niet wat ze wil met haar leven, dus gaat ze door Europa reizen, op zoek naar avontuur en zichzelf. Daar ontmoet ze de knappe, mysterieuze Jackson Hunt. Ze blijven elkaar maar tegenkomen en spreken af om een tijdje samen te reizen. Ze voelt zich enorm aangetrokken tot Jackson. Elke dag die ze samen doorbrengen in romantische Italiaanse dorpjes valt ze harder voor hem. Maar hoeveel weet ze eigenlijk van Jackson? Het lijkt erop dat hij heel wat te verbergen heeft…

Zo goed als nieuw | Petra Vollinga

Zo’n boek dat je in één keer wil uitlezen. Waar het verhaal van ieder personage op zichzelf lijkt te staan. En waar Marktplaats een bijzondere schakel blijkt te zijn, waardoor het einde van dit boek de kers op de taart is. Heerlijk voor een zondag in de tuin!

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden. Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

Stranddagboek | Emily Henry

Zucht… wat een heerlijk boek dit. Over January en Gus die allebei een boek moeten schrijven. Als dat maar niet wil lukken, spreken ze af elkaars boek te schrijven. Ondertussen hebben ze genoeg te verwerken en vinden ze elkaar best ingewikkeld. Of hangt er dan toch liefde in de lucht…

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Focus AAN/UIT | Mark Tigchelaar

Dit keer las ik een ‘werk-boek’, oftewel een boek waarmee je aan de slag kunt als het op je werk aankomt. Leest lekker weg van de ene ‘Aha!’ naar de andere ‘Check!’, terwijl de herkenbare situaties zich aan elkaar rijgen. Aanrader voor inzicht in hoe je brein werkt als het om focus gaat.

Afdwalen tijdens gesprekken, aan het einde van de pagina erachter komen dat je eigenlijk geen idee meer hebt waar de tekst over ging en moeite met in slaap vallen omdat je hoofd blijft doortollen. Wanneer we geen grip op onze aandacht hebben, waaien we met alle winden mee, kost het meer tijd om ons werk te doen en neemt de stress toe. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out. Bestsellerauteur Mark Tigchelaar laat aan de hand van nieuw wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we weer grip op onze focus krijgen. Het effect is dat we weerbaarder tegen stress worden, productiever zijn en meer aanwezig zijn in het hier en nu. Rust, overzicht en controle.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie