Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Blog header all you can read 13

All you can read #13: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt leest ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #13?

All you can read #13

Leven met een leugen | Wendy Brokers

Pas geleden las ik het eerste boek van Wendy Brokers. Dat was geslaagd dus las ik vlot erna dit tweede boek uit. Jelle, die je ook in ‘Baquette met jam voor twee’ tegenkomt, komt samen met en deels door Sophie (Fie) in een roller coaster terecht. Wat een fijn boek weer. Aanrader!

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg. Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

The Good Girls | Sara Shepard

Hoe onschuldige tienermeisjes in een roller coaster van ellende terecht komen. Het was toch maar een ‘alsof’ lijstje dat ze hadden gemaakt? Maar wie pleegt dan al die moorden? De bijzondere plottwist maakt het allemaal duidelijk aan het eind.

Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker hebben een aantal niet zo nette dingen gedaan. Maar hoewel ze het allemaal hadden over het vermoorden van de rijke pestkop Nolan Hotchkiss, hebben ze het niet echt gedaan. Het is gewoon toeval dat Nolan precies stierf zoals zij het hadden gepland… toch? Maar ze fantaseerden niet alleen over het vermoorden van Nolan. Wanneer iemand anders die zij genoemd hebben sterft, vragen de meisjes zich af of ze worden gevolgd. Of zijn zij het volgende doelwit van de moordenaar?

Zoektocht terug | Marina Folkers

Heerlijk echt, die boeken van Marina Folkers. Ook dit verhaal over Caitlin en Max weer. Hoe dingen uit het verleden ervoor kunnen zorgen dat je keuzes maakt op basis van angst. En hoe onmogelijk het ook lijkt, er uiteindelijk toch een happy end komt dat beiden nooit hadden gedacht.

Wanneer Caitlin een paar dagen met een vriendin naar Londen gaat, laat ze haar vriend Steven met tegenzin achter in het Noorden van Engeland. In de Britse hoofdstad kruisen heden en verleden elkaar geheel onverwachts. Al Caitlins zekerheden, zoals haar jarenlange, stabiele relatie met Steven, worden aan het wankelen gebracht. Ze klampt zich vast aan haar dromen, maar dit wordt haar moeilijk gemaakt door Max Jordan, een beroemde filmster die ook befaamd is om zijn charme. Hij rammelt met plezier aan haar overtuigingen en zet de boel nog meer op zijn kop. Lukt het Caitlin om de weg terug te vinden?

Het probleem met voor altijd | Jennifer L. Armentrout

Zucht… wat een prachtig boek. Over Mallory die een heftige jeugd heeft gehad maar haar plek heeft gevonden bij fijne pleegouders. Terwijl ze uiterst voorzichtig haar eerste stappen op haar nieuwe school zet, komt ze Rider tegen. Samen hebben ze nare tijden gekend, maar elkaar sindsdien vier jaar niet meer gezien. Ondanks die vier jaar, lijkt er weinig veranderd. Rider beschermt haar nog altijd. Maar heeft Mallory die bescherming nog wel nodig? Of gaat het dit keer juist niet zo goed met Rider…

‘Het probleem met voor altijd’ is een prachtige young adult-roman van Jennifer L. Armentrout. Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

Het begint met een blik | Kelly Moran

Avery verhuist met haar autistische (niet sprekende) dochter naar een klein stadje en ontmoet daar dierenarts Cade. Hoewel ze zichzelf had voorgenomen nooit meer verliefd te worden, wordt dat lastig genoeg met knappe Cade om haar heen. Op naar deel 2 van deze serie!

Redwood Ridge, een schilderachtig stadje in Oregon. Precies de juiste plek voor een nieuwe start. En die heeft Avery Stowe hard nodig na een rampzalig huwelijk, ook voor haar autistische dochter Hailey. Er is maar één probleem: de lokale, aantrekkelijke dierenarts, Cade O’Grady. Een nieuwe relatie is namelijk het laatste wat Avery wil. Ze weet alleen niet hoe lang ze Cade kan weerstaan. Vooral omdat de hele stad heeft samengespannen en voor Cupido begint te spelen…

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie