Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

all you can read 12

All you can read #12: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt leest ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #12?

All you can read #12

Meer dan ooit | Marina Folkers

‘Onder de sterren van Montpellier’ was al heerlijk om te lezen maar dit boek van Marina Folkers is nóg fijner. Over Lucie die van de ene ellende in de andere terecht komt en naar Frankrijk (en oude liefde David) vertrekt om aan de nachtmerrie te ontsnappen.

Marina Folkers neemt je in ‘Meer dan ooit’ mee naar Frankrijk. Enige tijd na de dood van haar man doet Lucie een schokkende ontdekking. Ze neemt ontslag en gaat impulsief naar Frankrijk, op zoek naar haar oude liefde David. Maar David zit helemaal niet op haar te wachten. Na het succes van Marina Folkers’ roman ‘Onder de sterren van Montpellier’, die zich ook afspeelde in Frankrijk, is ‘Meer dan ooit’ weer een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Het geheim van Belmonte | Antionia Riepp

Zo’n boek waar je zonder verwachtingen aan begint om het vervolgens in één keer uit te willen lezen. Als je de stijl van ‘De zeven zussen’ kunt waarderern, waarbij heden en verleden door elkaar lopen, dan vind je dit boek ook vast net zo’n succes als ik.

Een prachtige familiesaga met als setting het betoverende Belmonte Calabro. Wanneer haar grootmoeder Franca onverwacht sterft, erft Simona, een Italiaans-Duits gastarbeiderskind van de derde generatie, een huis in de Italiaanse Marken waarvan ze het bestaan niet kende. De jonge landschapsarchitecte uit Allgäu vertrekt naar het verre Belmonte, een dromerig, middeleeuws dorp op een heuvel waar de tijd lijkt stil te staan. Daar vindt ze het levensverhaal van Franca op cassettes. Beetje bij beetje volgt Simona de sporen van haar voorouders van een verlaten klooster naar een landgoed met een verlegen eigenaar, waar ze uiteindelijk een angstaanjagende waarheid ontsluiert.

De verdwenen brieven van Esther Durrant | Kayte Nunn

In dit boek switch je steeds van 1951 naar 2018, van het leven van Esther Durrant naar het leven van Rachel Parker. Gaandeweg ontrafelt zich een verhaal dat via het leven van Rachel, inzicht geeft in het leven van Esther in de jaren ’50. Mooi geschreven en een aanrader!

1951. In de schaduw van WOII wordt Esther Durrant denkend dat ze samen op vakantie gaan door haar man naar een inrichting voor geestelijk zieken gebracht. Het ziekenhuis voelt aanvankelijk aan als een gevangenis, maar al snel wordt het Esthers toevluchtsoord.

2018. Zeewetenschapper Rachel Parker start een onderzoek op de Scilly-eilanden, voor de kust van Cornwall. Wanneer ze een verzameling verborgen liefdesbrieven ontdekt, besluit Rachel, geboeid door de passie en de tederheid, de ontvanger op te sporen. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die diep begraven geheimen dreigt te onthullen.

Faye en Sean | Marina Folkers

Faye ontmoet Sean op 10-jarige leeftijd als hij haar uit de sloot redt. Ze bestempelt hem tot haar held en ze worden beste vrienden ondanks het leeftijdverschil. Ze worden ouder en maken het nodige mee, maar hun innige vriendschap blijft altijd bestaan. Tot de vriendschap verandert. Mooi!

In ‘Faye en Sean’ wordt Faye als tienjarige door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt, gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?
Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Misverstand in de middle of nowhere | Lis Lucassen

Zin in een avondje ‘feelgood’ lezen? Dit boek voldoet! Over Dorothee (Door) die door iedereen over het hoofd wordt gezien. Een erfenis brengt haar naar de Achterhoek waar ze 30 dagen aan voorwaarden moet voldoen om recht op de erfenis te houden. Een erfenis die ook Wes in haar leven brengt…

‘Misverstand in de middle of nowhere’ van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord