Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

500 desserts

500 desserts

Toen ik vlak voor kerst op kantoor kwam bij de bibliotheek vond ik in mijn postvak een cadeautje van de personeelsvereniging. Een boek, hoe kan het anders, met de titel 500 desserts. Een boek waarvan het water je spontaan in de mond loopt alleen al tijdens het doorbladeren. Wat er voor lekkers voorbij kwam? Lees snel verder.

Een etentje met familie of vrienden georganiseerd? Dat is pas echt af als je afsluit met een verrassend en vooral lekker dessert. En natuurlijk is een bolletje ijs met slagroom prima. Maar het kan ook anders. Zo’n 500 keer anders om precies te zijn als je aan de slag gaat met de recepten en ideeën uit 500 desserts. Voorlopig genoeg om uit te proberen.

Over 500 Desserts

Wendy Sweetser heeft haar best gedaan. Dat mag gezegd. Voordat ze start met de recepten komen eerst de basistechnieken aan bod die nodig zijn bij het maken van de 500 desserts. Vervolgens zijn de recepten verdeeld in de hoofdstukken chocoladeverwendesserts, cheescake, cake & warme soufflés, taart, kruimeltaart & gebak, schuimgebak & soezen, koude desserts, koekjes, brownies, theebiscuit & whoopies, frituurhapjes, crèpes & wafels en snelle toetjes. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je nog talloze variaties op de recepten die voorbij kwamen. Kortom, je kunt alle kanten op. Voor ieder wat wils. De foto’s zorgen ervoor dat je direct trek krijgt in al die lekkere desserts.

Deze recepten uit 500 Desserts gaan op mijn te-maken-lijstje

De kans dat ik alle 500 desserts ga uitproberen is niet heel groot, dat geef ik onmiddellijk toe. Maar natuurlijk heb ik wel een paar favorieten gespot waarmee ik mijn visite binnenkort ga verrassen. Dit zijn ze:

1. wittechocoladetaart

2. banaan-toffee-cheesecake

3. soezenring met aardbeien en bosbessen

4. bosbessenmuffintrifles

5. besneeuwde bessen met yoghurt en geroosterde havermout

6. eton mess

Zaterdag komen er eters. Mooi moment om een van deze favorieten gelijk in de praktijk te brengen. Behalve deze zes zijn er nog veel meer favorieten hoor, maar dat zou een eindeloze lijst worden…

Titel: 500 desserts
Auteur: Wendy Sleetser
Prijs: € 9,99
Koop bij bol.com

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord