Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

3x e-books om mee in de kerststemming te komen foto

3x e-books om mee in de kerststemming te komen

Ik mocht eind oktober al beginnen met lezen in drie heerlijke e-books om mee in de kerststemming te komen. Het mistletoe motief van Chloe Liese, Ingepakt door jou van Talia Hibbert en Kerstgeluk van Saskia M.N. Oudshoorn. Ik weet het, heel vervelend allemaal… NOT! Hieronder lees je meer over deze drie kerstverhalen die inmiddels ook beschikbaar zijn voor jou. Kijk je mee?

Feelgood is mijn go-to genre als ik wil ontspannen. Na een hele dag in de weer te zijn geweest met laptop en iPhone, vind ik lezen heerlijk. Om te voorkomen dat mijn hoofd ‘aan’ blijft, zijn boeken die je naar een andere plek brengen zonder ingewikkelde verhaallijnen echt fantastisch. Ik lees ze dan ook graag en vaak en in deze tijd van het jaar zijn kerstverhalen natuurlijk extra leuk.

3x e-books om mee in de kerststemming te komen

1. Het mistletoe motief | Chloe Liese

Het Mistletoe Motief Chloe Liese omslagOver Gabby en Jonathan die tot elkaar veroordeeld zijn in een allerlaatste poging de boekwinkel waar ze werken te redden. Hoewel ze een hekel aan elkaar hebben, zullen ze toch echt samen alles op alles moeten zetten. Gabby vindt ’s avonds afleiding in online chatten met ‘MrReddit’. Als kerst nadert, lopen de emoties steeds hoger op tussen Gabby en Jonathan, waarbij haat en liefde dicht bij elkaar lijken te liggen.

Hij haat de feestdagen. Zij is er dol op. Naast dat ze allebei bijzonder feestdag-achtige namen hebben, hebben Jonathan Frost en Gabrialla Di Natala maar één ding gemeen: ze hebben een hekel aan elkaar. Tenminste, dat en het feit dat ze allebei werken in een van de meest geliefde onafhankelijke boekwinkels in de stad, Bailey’s Bookshop. Wanneer echter blijkt dat de boekwinkel financieel op instorten staat, moeten Jonathan en Gabby wel samenwerken. Al snel blijkt echter dat de enige manier om de boekwinkel te redden is dat één van hen van de loonlijst verdwijnt. En dus gaan ze een weddenschap aan: degene met de hoogste verkoopcijfers mag blijven, de verliezer neemt ontslag. Maar hoe meer ze samenwerken om de boekwinkel te redden, hoe meer ze twijfelen: zijn ze echt wel zo verschillend als ze eerst dachten? (Bron: Kobo)

2. Ingepakt door jou | Talia Hibbert

Ingepakt door jou Talia Hibbert omslagAbbie houdt ervan alles met sarcasme te benaderen. Maar achter dat harde voorkomen schuilt een kwetsbaarheid. Beschadigd door haar eerdere huwelijk kan ze maar moeilijk geloven genoeg te zijn voor de man van wie ze stiekem al sinds haar jeugd houdt. Haar beste vriend Will verdient beter. Volgens traditie komt de hele familie, inclusief Will, dit jaar weer bij elkaar bij oma thuis. Ondertussen is Will vastbesloten Abbie eindelijk voor zich te winnen. Zou het lukken?

William Reid is niet heel bijzonder, op het feit na dan dat hij ’s werelds meest bekende acteur is. En vooruit, ook zijn perfecte gezicht (kennelijk heeft hij dat). Het was leuk dat hij ‘Sexiest Man Alive’ won, maar deze Kerst heeft hij andere plannen, zoals eindelijk zijn levenslange crush (en tweelingzus van zijn beste vriend) voor zich winnen: de superslimme en best-wel-enge Abbie Farrell. Als Will en Abbie met z’n tweeën raken ingesneeuwd in Oma Farrells huis (als samen met 27 huisdieren telt als ‘met zijn tweeën’), is dit de perfecte kans voor Will. Hij zal met meer moeten aankomen dan een beetje mistletoe om de slimme, koele Abbie te overtuigen hem een kans te geven, maar hij kan zijn verliefdheid niet langer verbergen. (Bron: Kobo)

3. Kerstgeluk | Saskia M.N. Oudshoorn

Kerstgeluk Sasia M.N. Oudshoorn omslagHeb je de andere delen uit de Geluk-serie gelezen? Dan is deze ’toegift’ de kers op de taart waarmee je onmiddellijk in kerststemming komt. Mocht je deze serie nog niet kennen, dan zou ik snel beginnen zodat je kunt afsluiten met Kerstgeluk. Fijn leesvoer!

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners. Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen. Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten… (Bron: Kobo)

Mijn favoriet van deze drie? Moeilijk kiezen maar ik ga dan toch voor Het mistletoe motief. Wat een heerlijk verhaal en je kunt niet anders dan een zwak ontwikkelen voor Gabby en Jonathan. Niets ten nadele van de andere twee e-books trouwens, dus ik zou ze lekker allemaal lezen als ik jou was. Veel leesplezier!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie