Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tortillataart: gegarandeerd blije gezichten aan tafel
tortillataart recept

Tortillataart: gegarandeerd blije gezichten aan tafel

Wil je eens iets anders dan wraps? Maak er een tortillataart van! Ik deed dat namelijk en het was een succes. Behalve dat het lekker en voedzaam is, ziet het er ook nog eens feestlijk uit. Kortom, blije gezichten aan tafel. Zelf maken? Lees dan vooral verder voor het recept. 

Ik gebruik in dit recept volkoren tortillas maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere variant. Hetzelfde geldt voor de groentes die ik heb toegevoegd. Lust je geen paprika? Vervang het gerust door iets dat je wel lust. Verder had ik nog een lekker frisse komkommersalade op tafel gezet.

Ingrediënten van deze tortillataart:

6 volkoren tortillas
350 gram rundergehakt
1 courgette
1 rode ui
1 gele paprika
1 zakje kidneybonen (Hak)
3 tomaten
1 teentje knoflook
1 zakje geraspte kaas
0,5 potje tacosaus mild (Santa Maria)
3 eetlepels ketchup
peper
zout
paprikapoeder
olijfolie

Bereiding van deze tortillataart:

1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in kleine stukjes.

4. Verhit wat olijfolie in een hapjes pan en fruit hierin de ui kort.

5. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak dit mengsel even tot het zachter wordt.

6. Pers dan het teentje knoflook boven het mengsel en voeg het gehakt toe.

7. Breng op maak met peper, zout en paprikapoeder en bak tot het gehakt gaar is.

8. Voeg dan de kidneybonen, tacosaus en ketchup toe en meng even goed door.

9. Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen.

10. Snijd ondertussen de tomaten in hele dunne plakjes.

11. Leg een tortilla op de bodem van de springvorm.

12. Schep hier een laagje gehaktmengsel op en verdeel het over de tortilla, niet helemaal tot de rand.

13. Leg er drie plakjes tomaat op en dan een nieuwe tortilla.

14. Herhaal dit tot je bij de zesde tortilla aankomt; deze bestrooi je met de geraspte kaas.

15. Zet de tortillataart zo’n 10 minuten in de oven, net zo lang tot de kaas goudbruin kleurt.

Als de kids je vragen “wat eten we vanavond” en je zegt taart dan zullen ze je waarschijnlijk niet direct serieus nemen. Maar je liegt niet als je deze tortillataart op tafel zet toch? Eet lekker! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie