Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Tortillachips deluxe met verse guacamole
Tortillachips deluxe

Tortillachips deluxe met verse guacamole

Soms heb je gewoon onwijs trek in comfort food. Naar de snackbar rennen is dan snel gedaan maar het kan ook net even gezonder. Deze tortillachips deluxe vormen een heerlijk bordje comfort food waarbij je na afloop minder last van je eetgeweten zult hebben. Lees je mee?  

Ik verwerk de ingrediënten voor deze tortillachips deluxe ook regelmatig in een ovenschotel. Dan gaat er als extra nog wat kaas overheen. Het bonen-/gehaktmengsel werkt ook super goed in tortilla’s trouwens; schep er wat van op een tortilla, voeg wat tomatenblokjes toe en de bosuitjes (en eventueel wat augurkjes) en leg de opgerolde tortilla’s naast elkaar in een ovenschaal. Beetje geraspte kaas erover, onder de grill en smullen maar.

Ingrediënten voor deze tortillachips deluxe:

300 gram rundergehakt
ijsbergsla, in dunne reepjes
blik adzuki bonen of zwarte bonen, uitgelekt
blikje mais, uitgelekt
rode paprika in kleine blokjes
tortillachips (neutraal, Santa Maria)
2 tomaten, in blokjes
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
salsa (pot Santa Maria)
olijfolie
peper
zout
paprikapoeder

Voor de guacamole: 
2 rijpe avocado’s
0,5 teentje knoflook
sap van 1 limoen
peper
zout

Bereiding van deze tortillachips deluxe:

1. Bak het gehakt rul in wat olijfolie samen met de paprikablokjes en kruid met peper, zout en paprikapoeder.

2. Voeg de maïs en adzuki of zwarte bonen toe met the eetlepels salsa. Meng dit door en laat op een laag vuur even doorwarmen.

3. Proef even of je mengsel goed op smaak is en voeg zo nodig nog wat peper, zout of salsa toe.

4. Snijd dan de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pit.

5. Haal met een lepen het vruchtvlees uit de schil. Voeg de (uitgeperste) knoflook en het limoensap toe en prak met een vork tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en zout.

6. Leg op de borden wat ijsbergsla en daarop tortillachips.

7. Verdeel het gehakt-/bonenmengsel daaroverheen en dan de tomatenblokjes en bosuitjes.

8. Set de rest van de salsa en de verse guacamole op tafel zodat ieder zelf kan bepalen hoe je dit bordje lekkers afmaakt.

Dit recept voor tortillachips deluxe is een super lekkere, en gezondere, manier om van een bordje comfort food te genieten. En het staat snel op tafel. Ook fijn. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie